Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На среща в Бургас приеха междинна оценка на Регионалния план за развитие на Югоизточен район



Югоизточен район
Ключови думи: областна администрация
01 Април 2011, Петък



Очертават основните проблеми на районите и определят ключовите приоритети на регионалното развитие за следващия програмен период

Областният управител Константин Гребенаров проведе днес шестото заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ в  Югоизточния район /ЮИР/. Срещата се проведе в Областна администрация Бургас и в нея участие взеха представители на осем министерства, определени със заповед на съответния министър, областните управители на област Ямбол, Сливен и Стара Загора, кметовете на общините в ЮИР, представители от организациите на работодателите и работниците на национално равнище.

Акцент в срещата бе обсъждането и приемането на Междинната оценка на Регионалния план за развитие на Югоизточен район. Периодично наблюдение и оценка на регионалното развитие е необходимо да се извършва, за да се постигне ефективност и ефикасност на стратегическото планиране, програмирането, управлението и ресурсното осигуряване на развитието в региона.

Заседанието продължи с презентация, преглед на „Петия доклад на Европейската комисия за напредъка в икономическото и социално сближаване. Растеж в регионите, растеж в Европа”, както и отчитане напредъка по изпълнението на проекти по Оперативна програма „Регионално развитие” в Югоизточен район.

Всички обсъдени на срещата теми целят правилното провеждане на  държавната  политика за регионално развитие, осъществяване на баланс между националните стратегически документи и приоритетите на общини, области и региони, като  се набележат най-важните за тях проблеми за решаване.

В края на срещата всички участници в заседанието представиха попълнени анкети, с помощта на които ще се очертаят основните проблеми на районите и ще се определят ключовите приоритети на регионалното развитие за следващия програмен период.



Прочетено: 3404 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол Първа копка Предлагаме инкубатори за люпене на яйца РК pepi Кръст за Бургас Пречиствател на въздух за стая с термометър Черноморец Бургас Вече съм голяма тръби и инсталации Кокили за Строители и Атракции Цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development