Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските Муай-тай бойци на Самурай поставиха света на колене



Бургаски състезатели от Самурай
Ключови думи: Бургас, Муай-тай, състезатели, бургаски клуб, Самурай
28 Март 2011, Понеделник


Източник: вестник ФАКТОР

Муай-тай състезателите на бургаския клуб Самурай триумфираха със златото на световното в Тайланд, организирано от световната федерация - WMF

Въпреки непосилната горещина и класата на съперниците, Йордан Янков "Руснака" и Златка Димитрова се класираха първи в своите категории.

Двамата бургазлии бяха част от българския национален отбор по муай-тай, който записа най-добрто си представяне до сега. Страната ни беше представена от общо 11 състезатели, които завоюваха общо 8 медала: 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови.

При жените в категория до 51 килограма Златка Димитрова премина през Рунгнапа Тайа от Тайланд, Коралин Саун (Франция) и Рури Шираши от Япония. "Първата ми среща бе по-трудна, тъй като все още не се бях вработила. След това обаче ми беше по-леко, въпреки силната жега. На финала срещу японката, мислех че ще имам трудности, но в клинч тя се оказа много нестабилна. В крайна сметка успях да я надвия и съм много доволна " сподели Златка, след триумфа на световния ринг.

В категория до 81 килограма при мъжете, другият бургаски боец - Йордан Янков "Руснака" спечели световната титла. Състезателят на СК"Самурай" преодоля последователно Томас Коволски (Полша), бившият носител на световната титла в WMF-Вахаб Шарипов (Узбекистан), Реми Вектол (Франция) и Бруно Кобер от Бразилия.

"В началната среща ми бе по-тежко заради вработването и високите температури. След това, обаче свикнах. Като тежък, мога да определя мача с носителя на световната титла, Вахаб Шарипов. В тази среща тактически се справих добре и това ми осигури победата. На финала се изправих срещу много сериозен опонент-бразилецът Бруно Кобер. Той се беше справил с доста сериозни опоненти. Физически беше много здрав. Благодарение на опита, който имам обаче, успях да го неутрализирам и не му дадох шанс" коментира Янков относно своите битки.

"Руснака" изрази и своята благодарност на всички, които са го подкрепили по пътя към титлата.



Прочетено: 7958 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас-моста парапетът до Конкурс прическа Бургас 2009 Републиканска след ремонта Пристанище Созопол бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Пролет на село Конкурс прическа Бургас 2009 pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development