Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона



Бургас, индустриална зона, Димитър Николов
Ключови думи: Бургас, индустриална зона, Димитър Николов
25 Март 2011, Петък


Източник: Днес+

Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона, каза кметът Димитър Николов във връзка с отказа на общинските съветници да учредят акционерно дружество за нейното управление

Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона, каза кметът Димитър Николов във връзка с отказа на общинските съветници да учредят акционерно дружество за нейното управление.

„От името на няколко хиляди безработни бургазлии изразявам разочарованието си, защото държавните средства за изграждане на вътрешна инфраструктура в новата индустриална зона ще отидат в друг град. Бургас ще пропусне една перфектна възможност да облагороди този заблатен терен с държавни пари, да отвори работни места и да съживи икономиката на града”, допълни кметът.

„Нека да отговорят на стотиците таксиметрови шофьори защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на магазинерите защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на сервитьорките и барманите в кафенетата и ресторантите защо няма толкова клиенти, защо хората поръчват по-малко – заради липса на пари. Липсата на пари идва заради липсата на икономика”, категоричен е Димитър Николов.

Той заяви, че всички бургаски бизнес структури са подкрепили създаването на новата индустриална зона:
„Тя е крайно необходима, понеже липсват подходящи терени в момента. Нека да тежи на съвестта на тези, които са срещу отварянето на нови работни места в Бургас”.
В момента се обмисля друга възможност за реализиране на инициативата.
„Аз съм искрено притеснен, защото средствата, които са осигурени от държавата за тази индустриална зона, могат да бъдат пренасочени в друг град. Подобни зони се организират близо до Варна, Плевен, Пловдив. Те могат да ни изпреварят и предприятията ще се построят там, за съжаление”, обобщи кметът.

Днес+



Прочетено: 3568 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кедрите wood ПЕПИ университет Храм св.св. Кирил и Методий Дружинката Фрагмент от сграда в Бургас жажда за светлина коледни песни Странджа, Бръшлян Бургас-моста
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development