Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГОДИШЕН БАЛ НА ОТЛИЧНИЦИ-ДИПЛОМАНТИ



Националната Модна Академия
Ключови думи: Националната Модна Академия
21 Март 2011, Понеделник



Дипломира втори випуск и сформира АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ с 4 МОДНИ ДЕПАРТАМЕНТА

ЛЕТНИ МОДНИ ЛАГЕРИ започват за първи път у нас

В еднодневна изложба в Центъра за съвременно изкуство в Пловдив Националната Модна Академия на Република България представи портфолиата на новите пет имена в българския модния дизайн, които дипломира успешно през изминалата седмица за втори път в Пловдив.

Дипломните работи на пловдивчанките Христина СТОИЛОВА и Марияна НИКОЛОВА, на Атике МЕХМЕД от Доспад, Таня СИМЕОНОВА от Хасково и Павлина СТАНЕВА от Смолян, показаха успешно придобития моден почерк по време на обучението по моден дизайн с практическа насоченост и знания за последващо развитие, дадени от преподавателката Ирина АРЛАШКА. Началото на творческия път на петте абсолвента бе тържествено отбелязано със семпъл коктейл и съпътствано с връчване на дипломи, сертификати за овладени умения и международни препоръки за последваща реализация.

Специализираната Програма за професионално обучение и развитие в дванадесет модни специалности стартира поетапно през лятото на миналата година с прилагане на френски стандарт на обучение и практика по «Моден дизайн» в Пловдив и Варна и «Модна фотография» в София. Предстоящото дипломиране през следващия месец на 1-ви варненски випуск Модни Дизайнери, заедно с 1-вите пет дипломанти - Модни Фотографи в София, гарантират успеха на започващата Софийска Школа по Моден дизайн от тази седмица. Те са гарант за успех и на актуалната специалност по „Модна Стилистика” и необходимата за развитието на родната модна индустрия Школа по „Моделиране и Конструиране”, които са в етап на формиране на групи от 3 до 10 участника за начало.

Нарастващият интерес към модни специализации у нас наложи отделянето на МОДЕН Департамент за посочените по-горе специалности с цел по-бързо обучение и развитие на дипломантите след завършване. Заедно с пролетно-летните и летни интензивни сесии, за първи път у нас започна сформирането на творчески групи за ЛЕТНИ МОДНИ ЛАГЕРИ с 20-дневно обучение и откъсване от постоянната среда в планинските ни курорти през периода юли-август.

Програмата за професионално обучение и развитие е насочена към най-широк кръг от хора и специалисти, преследващи нови кариери, за тези, които искат да започнат свой бизнес, към желаещите личностно развитие и всички, които се интересуват от мода на всички възрасти без ограничение за степен на образование. Информация за Академията, програми, специалности и записване за текущи и предстоящи сесии, концентрирани в София, Пловдив и Варна, както и за международни специализации и инициативи на дипломантите може да откриете постоянно на интернет страницата на организацията http://www.camaramoda.bg/ или директно за самите школи на следния линк: http://bit.ly/codUQs

Като етап от развитието вече е съставен АКАДЕМИЧЕН СЪВЕТ от първите 5 международно доказани преподаватели-практици, умело изграждан и ръководен от Президента на Националната Модна Академия на Република България Г-жа Галияна АРСОВА. Формира се също МЕДИЕН ДЕПАРТАМЕНТ за фотографската специалност и привлекателната „Модна Журналистика” и „Моден ПР”.

Специализациите по „Грим”,  „Прически” и „Професионален Модел и Фотомодел” са обединени в СЦЕНИЧЕН ДЕПАРТАМЕНТ, а в БИЗНЕС ДЕПАРТАМЕНТ са включени Школите по „Моден Мениджмънт”, „Моден Маркетинг” и „Модно Продуциране”.

Националната Модна Академия на Република България, която е част от структурата на Националната камара за мода, ще продължи да изненадва българската общественост с нови инициативи, предвид позициите си на представител на интересите на Европейската Комисия и институции за мода и моден дизайн. Сред тях е и традиционен ГОДИШЕН БАЛ измежду всички отличници-дипломанти в присъствието на Национален и Европейски елит в края на годината, за който вече започна подготовката с френски и шведски партньори!



Прочетено: 4904 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
зад облаците плахо наднича... В атака pepi жажда за светлина Пътна помощ Етнографски Музей БУРГАС Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Машините на Леонардо тръби и инсталации Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Компасът на ул. Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development