Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: Морската градина пак тъмна. Общината плаща за осветяване на парка зад кичозния х-л Приморец



Снимка burgasfoto.com
Ключови думи: кражба, Бургас, Морска градина, Хотел Приморец
18 Март 2011, Петък



Общинското имущество не е общинска собственост, а собственост на Бургазлии, което не означава, че трябва да бъде разграбвано и унищожавано. Това е изключителен приоритет на политиците.

Вандализъм стана любима дума на Общинския пресцентър, което започва да дразни.

Кражба на кабели остави част от Приморски парк на тъмно. Не става въпрос точно за приморски парк, а за част от Морската градина, край кичозния Хотел Приморец.

Задигнати са кабели и електрическо оборудване от стълбовете за парково осветление в района зад хотел „Приморец”. Затова тази част от парка ще бъде без осветление в следващите няколко дни.

Крадците са изтръгнали медните кабели от ревизионните отвори на стълбовете, взели са автоматичните предпазители, капаците на стълбовете, разкопали са и са отнесли и касета с меден кабел. С това са лишили от южен мост мост дъното, а скоро няма да има внос от Япония.

Ремонтът на стълбовете и възстановяването на откраднатото ще бъде за сметка на Община Бургас. Размерът на щетите се установява, а от поддържащата фирма заявиха, че осветлението ще бъде пуснато отново до 15-и април.

Това е поредна кражба в Приморски парк, извършена през последните месеци. През ноември м.г., по-малко от месец след началото на ремонта и благоустрояването на парка, бяха задигнати близо 300 метра кабел. Тогава нанесените щети и сумата за възстановяване възлизаха на близо 10 хиляди лева. Специалисти в бранша се чудеха какъв точно е този кабел, но щом от Общината казват, прави са.

Общинска администрация за пореден път призовава гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на вандалски действия да алармират за това местните органи на реда или в Община Бургас на тел. 841 560-денонощно.

Във връзка с последните промени на телефонните повиквания трябва да се набере

056 841 560



Прочетено: 4924 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Републиканска след ремонта Рози вместо сняг на Коледа Машините на Леонардо Калиакра Бургаският кей Цветя Река Сена, Париж от Бутик фонтанът на площада
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development