Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За темата на Фестивала на пясъчните фигури в Бургас 2011



Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е комерсиален продукт
Ключови думи:
16 Март 2011, Сряда


Автор: Bourgas.org

Община Бургас предложи за тема на фестивала на пясъчните фигури ХОЛИВУДСКИ ГЕРОИ. Алтернативата, която предлагаха потребители на социални мрежи беше Чудомировите герои.

Потърсихме за коментар Михаил Куцев, Директор на ОП Летен театър, Фестивали, Концерти. За повечето бургазлии Мишо Куцев е познат като идеолога на новите бургаски фестове, включително Spirit of Burgas.

Г-н Куцев, защо Община Бургас предложи за тема на фестивала ХОЛИВУДСКИ ГЕРОИ:

МИХАИЛ КУЦЕВ:

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е комерсиален продукт. Неговата цел е да бъде една от атракциите през летния сезон в черноморския град.

Има много фестивали по света, които са арт фестивали. Повечето се провеждат само в рамките на една седмица.

Технологията, по която се изготвя бургаския фестивал е такава, че фигурите да издържат през целия сезон.

Освен жителите на Бургас, целяхме да привлечем и хора от цялата страна, както и не на последно място туристите, които са избрали да почиват в курортите около Бургас.

Факт е, че те са огромен процент от посетилите фестивала. В тази връзка, се търси тема която да е интересна на максимално широка аудитория, както по възраст, така и по националност.

Героите от българска литература, история или друга сфера ще бъдат интересни само на българските посетители. Освен това е наистина технологически трудно да се изобрази човешко лице от пясък, по начин интересен за аудиторията.

От опита който натрупахме в годините, разбрахме, че най-интересно за посетителите е да гледат детайлни фигури на позната тематика. Затова решихме да сложим за тема на тазгодишния фестивал именно познатите на герои от холивудските филми. Тъй като изработването на пясъчни скулптури все още не е доста популярно като изкуство в България, искаме като начало да привлечем интереса на максимално много хора към този вид творчество, за да проправим път към бъдещи издания на далеч по-стойностна арт тематика.



Прочетено: 11546 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жълто и сиво 2 Индивид в Червено море Международен Семинар на фризьорите София камини тръби и инсталации Ремонт носачи Казанлък Зеленина в Странджа Pepi Есен Рибарският пристан в Созопол Светла
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development