Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Бизнес // Бургас
Ще участват Национална компания индустриални зони и Община Бургас

Учредяват Логистичен и индустриален парк – Бургас



Логистичен център Бургас
Ключови думи: логистичен център, Бургас, индустриална зона Бургас
14 Март 2011, Понеделник


Автор: bourgas.org
Източник: Община Бургас

Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Община Бургас кани всички инвеститори, развиващи екологично чисти, високотехнологични производства, например: логистични паркове, зърнобази, производства в областта на електрониката и др.

Кметът Димитър Николов предлага на общинските съветници в Бургас да гласуват за учредяването на „Логистичен и индустриален парк – Бургас” ЕАД. В съвместното дружество ще участват Община Бургас и държавната „Национална компания индустриални зони” ЕАД. Те ще обединят усилията си за изграждане на модерна и функционална индустриална зона на територията на Промишлена зона „Север” – Бургас.
„През 2012 година ще имаме готова магистрала „Тракия” и градът става още по-важен транспортен и логистичен център. За новата индустриална зона имаме запитвания и сега, но аз се надявам на още по-голям интерес. Длъжни сме да осигурим на инвеститорите добри условия за бизнес”, смята кметът Николов.
Съгласно подготвения проект в новото акционерно дружество Общината ще участва с апорт на недвижимите имоти в избраната територия, а дружеството с финансов ресурс, необходим за изграждане на вътрешната инфраструктура.
На по-ранен етап /с решение на местния парламент/ Община Бургас извърши всички законови процедури във връзка с новия статут на имотите, а също така спечели европейски средства /2 400 000 лв./, с които бе построено локално пътно платно, осигуряващо безопасна транспортна връзка с индустриалната зона.
Подготвен е проект на устав на дружеството, съгласуван с експерти на двете страни.
Като целесъобразно към настоящия момент се предлага решение за учредяване на еднолично дружество, чийто капитал е изцяло собствен на Община Бургас. След учредяването в него ще бъде поканено като акционер държавното предприятие. По този начин Община Бургас изцяло ще определи условията за управление и участие в дружеството, което не е пречка за последващо партньорство с „Национална компания индустриални зони” ЕАД.
Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Община Бургас подава ръка на всички инвеститори, развиващи екологично чисти, високотехнологични производства, например: логистични паркове, зърнобази, производства в областта на електрониката и др.


Прочетено: 6795 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
пазач МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 пепита Животът продължава Ботева и Фердинандова Аз и моя първи  братовчед Росен червено Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Театър за драма. опера и балет, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 полети и пристани 01 KST Bourgas 1975
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development