Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Традиции // Бургас
В първия пролетен ден Весела Йорданова представи лятото

Търсят тема на Фестивала на пясъчните фигури Бургас 201112 Март 2011, СъботаСериозен спор се разразил във виртуална частна мрежа сред бургаските интелектуалци във фейсбук. На брега на морето те разискваха дали темата  Холивудски герои или героите на Чудомир е по-подходяща за фигурите от пясък. Алтернатива били героите от турските сериали.Сериозен спор се разрази във виртуална частна мрежа сред бургаските интелектуалци във фейсбук. На брега на морето те разискваха дали темата  Холивудски герои или героите на Чудомир е по-подходяща за фигурите от пясък. Алтернатива били героите от турските сериали.

Светлина по темата хвърли Веси Йорданова, директор дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в община Бургас пред радио Фокус. 

Фестивалът ще бъде представен пред туроператори, които развиват дейност по Южното Черноморие. Фестивалът на пясъчните фигури, наричан още Пясъчен фестивал, традиционно събира доста посетители туристи, казала Веска.

Тази година освен Spirit of Burgas, пясъчните фигури и Лили Иванова, пред публика ще бъдат представени и златните съкровища на България, така както бяха във Варна. Освен това Димитър Николов, Ваклин Стойновски, Павел Маринов и други спортни фигури ще ни радвам все по-често.

Горе-долу било ясно кои са участниците в тридневния музикален фестивал „Spirit of Burgas”, но все още се водят преговори. „Няма все още стопроцентните потвърждения, така че все още не мога да издам тайната на тези разговори. Има изисквания в този бранш до подписването на окончателния договор да не се разкриват имената им. Но до няколко седмици промоутърите ще обявят със сигурност и другите хедлайнери на фестивала. Община Бургас продължава и през тази година да развива традиционните си фестивали. „Бургас и морето” ще бъде тази година на 30 юли. Вече е ясен екипът, който ще прави тазгодишното издание на фестивала. Това е известният композитор и певец Краси Гюлмезов, който е автор на песните на едни от най-известните изпълнители в България. Той е и бургазлия. Всички автори на текстове и музика могат да изпращат своите нови песни на адреса на община Бургас. Селекционна комисия от девет души, които ще бъдат избрани на анонимен принцип т.е. имената им няма да се разкриват предварително и помежду си няма да знаят, че са част от комисията, ще избират между всички постъпили песни и ще изберат 12 от тях, които на 30 юли ще звучат в Летния театър. „Тази година освен, че селекционната комисия ще се държи до последно в тайна, новост е, че имаме идея селектираните песни да звучат месец предварително на възможно най-много места, както на сайта на „Бургас и морето”, който в момента обновяваме, така и по радиата. Така че хората, когато отидат на 30 юли във фестивалната нощ да чуят не за първи път избраните песни, а да имат вече съставено мнение и вече оформено мнение за песента си фаворит. Това се прави, защото тази година ще отпадне есемес гласуването и публиката ще има право на един глас в окончателния избор на песента фаворит за „Бургас и морето” - 2011. Надяваме се да постъпят стойностни и качествени песни, така че от тазгодишното издание да се родят поне няколко хита, които да останат в музикалното пространство и да бъдат заобичани от бургазлии”, каза още Йорданова. „В процес на подготовка сме и на традиционния фолклорен фестивал, който се провежда в края на август месец. В момента и там набираме кандидатите за участие от света и там има селекционна комисия, която ще подбере съставите, които ще гостуват тази година в Бургас. В момента се подготвя и най-новия ни фестивал „Spirit of Burgas”. Нашите съорганизатори от сдружение „Спирит” са в трескаво търсене на най-подходящите изпълнители, които тази година ще се качат на многобройните сцени на фестивалната зона. Традиционно фестивалът се провежда в средата на август”, обяви Йорданова. Паралелно в Бургас ще се случват освен традиционните събития, свързани с национални празници и гостуващи спектакли и концерти.
Виолета ДИМОВАПрочетено: 19813 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Близо до жп гарата Стилът на знаменитостите Във висините Конкур глазами зрителя тръби и инсталации Бургаският кей най-приятното място за релакс Арменската черква Сурп Хач созопол Конструкция камини всичко за отопланието
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development