Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Правителствата идват и си отиват



Шарън Бъроу
Ключови думи: Шарън Бъроу
11 Март 2011, Петък



Генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите посети днес БСК

Г-жа Бъроу ще се срещне също с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. По-късно днес в централата на КТ „Подкрепа” тя ще даде пресконференция.

„Правителствата идват и си отиват, но синдикатите и работодателските организации остават, и постигането на общи споразумения между тях движат, както националните, така и световната икономика”. Това заяви г-жа Шарън Бъроу, генерален секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, която посети днес, 11 март 2011 г., БСК.


В срещата участваха ръководителите на КНСБ – Пламен Димитров, и на КТ „Подкрепа” – Константин Тренчев, а от страна на БСК домакини бяха зам.-председателите на Камарата Георги Шиваров и Димитър Бранков.
Както подчерта в изказването си г-жа Бъроу, целта на визитата й в България и, в частност – посещението й в БСК, е да представи визията на световното синдикално движение за отговорността на социалните партньори при разработването и прилагането на национални политики по Глобалния пакт за заетост на Международната организация на труда. Г-жа Бъроу подкани българските социални партньори да участват активно с предложения във връзка с предстоящата през м. май-юни т.г. сесия на Международната организация на труда, когато основно ще се дискутира върху ролята на МВФ за стабилизацията на световната икономика и заетостта.
В изказването си пред участниците в срещата зам.-председателят на БСК Димитър Бранков отбеляза доброто ниво на сътрудничество между синдикалните и работодателските организации в България през последните две десетилетия, вкл. по отношение на мерките за постигане на икономически растеж, политиките на пазара на труда, квалификацията на работната сила и др. По повод изказаната преди това от г-жа Бъроу позиция за необходимостта от постигане на икономически растеж чрез увеличение на доходите, той подчерта наличието на известни фискални ограничения у нас от гледна точка на съществуващия валутен борд. Зам.-председателят на БСК изтъкна като актуален приоритет, стоящ и пред работодателите, и пред заетите, постигането на изискванията за нисковъглеродна икономика, което неминуемо ще окаже влияние върху работните места в национален и в глобален мащаб.
В края на срещата зам.-председателят на БСК Георги Шиваров връчи на г-жа Бъроу почетния знак на БСК по повод 30-годишнината от основаването на Камарата, в знак на уважение към заслугите на ръководената от нея организация за развитието на социалния диалог и изграждането на съвременни индустриални отношения.



Прочетено: 3777 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Полет До другото лято Ботева и Фердинандова Водорасли Аквасорс Залез Стив и аз Бургас, Флора 2008 лека вечер културен център
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development