Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас и морето 2011 - конкурсът с нов регламент. Дядо Тричко знае всичко



Бургас и морето 2011
Ключови думи: бургас и морето, бургас, фестивал
10 Март 2011, Четвъртък


Автор: bourgas.org
Източник: Община Бургас

Ако един наш приятел седеше сега тук, щеше да каже, че със стари домати, прясна салата не се прави. За да сме откровени, на мястото на домати и салата щяха да други термини.



Конкурсътм Бургас и морето е с нов регламент.

Както повечето традиции и тази беше подменена с твърдението, че музикалният форум отново има конкурсен характер, като целта се запазва – създаване на песни, които ще останат през годините за урок на поколенията.

Фестивалът ще се проведе на 30 юли 2011 в Летния театър на Бургас.

От 11 Март 2011 композиторите и авторите на песни могат да изпращат своите предложения до Община Бургас. Всеки има право да представи до две песни, но само една може да се допусне до конкурса. Крайният срок за предаване е 17.00 часа на 25 май.

Странен е начинът на избор на Комисия, а не жури. Предварително се  подозира, че нещо евентуално там не е наред, което обаче единствено поражда у публиката подозрение, че там нещо ама съвсем не е наред.

Селекционна комисия, просто всичко бъка от нови термини, поради незнание как се наричат истинските такива, определена от организаторите (ще видим дали ги има надолу), ще се формира на нов принцип. В нея ще влязат 9 човека музикални специалисти  /композитори, текстописци, аранжори, експерти и др./

Техните имена ще бъдат оповестени след обявяването на песните-финалисти, за да се запази обективния принцип при подбора на песните. Десет дни след приключване на срока за набирането им, дванадесетте допуснати до финала песни ще бъдат обявени в подходяща среда, а други ще ги знаят предварително.

Песните, допуснати до финалния кръг, ще станат известни на публиката още в началото на месец юли.

Новост е, че песните могат да бъдат изпълнени, както от популярни и наложили се през годините, така и от талантливи млади изпълнители. Те ще бъдат изпълнени на живо в съпровод на фестивалния оркестър, който ще включва освен ритъм и брас, и щрайх секция.

Другата съществена промяна е свързана с отпадане на SMS – гласуването. Най-добрите песни ще бъдат определени от 6-членно жури и гласуване от публиката в самия Летен театър, която се явява като седми член на журито.

Организаторите се надяват с този нов регламент да провокират авторите да напишат нови български песни, които ще станат любими на поколения българи, както най-големите хитове, съзададени на фестивала „Бургас и морето” през годините.

Обаче през цялото време се говори за Организари, а не става ясно кои са те. И когато нищо не е ясно, значи иде реч за братята ... Кирил и Методи, защото само те са по премълчаване.



Прочетено: 10045 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
газ 2 Конкур глазами зрителя Pepi Разлистване витраж3 Пресдтавяне на книгата Родът Сирекови етюд 01 Река Сена, Париж от Бутик Глухарчета Пролет на село камини парцалки 3
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development