Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Лето 2011: Долно Езерово има канализация



Канализация, Долно езерово
Ключови думи: Канализация, Долно езерово
10 Март 2011, Четвъртък


Автор: bourgas.org

Има един великолепен виц за това, как можеш да се отървеш от един съвременен мъж.



Звучи феминистки, но това няма нищо общо с нашето отношение към съпрузи, братя, синове, племеници, братовчеди, приятели и колеги, т.е. към всичко онези, за които казваме, че са изключение. Приемете понятието съвременен мъж като абстрактно същество, нещо средно между Леонардо Ди Каприо, което е прекрасен актьор и Арнолд Шварценегер, който е прекрасен учен и може би политик.

И така, на въпроса "Как можем да се отървем от един съвременен мъж?" отговорът е "Пуснете водата в тоалетната чиния, и той сам ще се оттече"

И така! За щастие на дамите в Долно Езерово - там вече има канализация! Днес са и прерязали лентата и тя още работи! На прерязването са присъствали много хора, но никой не се е сетил да пусне водата в тоалетната.

Канализацията е с дължина близо 10 км, което означава, че ще имаме ла.на пътешественици, като отгоре на всичко отговаря на всички съвременни изисквания за диаметър и дълбочина на полагане на тръбите.

Изградени са още 229 броя улични ревизионни шахти от сглобяеми елементи в трасето на канализацията и Канална помпена станция за битови отпадъчни води - проектирана с капацитет да поема цялото количество на отпадъчни води на квартала, с дебит над 70 л/сек. Тласкател с дължина 3 155 м. отвежда отпадъчните води от КПС-Долно Езерово до ГПСОВ – Бургас. Асфалтовата настилка на улиците, под които е минала новата канализация, е възстановена.

И представете си, все още сме само 2011 година! Предвижданията са инвестицията по изграждане на канализация и КПС с тласкател да намали с почти 39 000 куб. м. за година количеството на замърсените води, генерирани от различни източници в квартала.

Новата за Долно Езерово придобивка стана факт след спечелен от община Бургас проект по оперативна програма „Околна среда”, на стойност 6 млн. лв. Което означава, че Европа наистина счита, че нашите екскременти са ценни.

Друг виц, свързан с над-подходящия синоним на полов акт казва: вземете един вестник и четете заглавията, като мислите за половия акт. Ще видите - колко много са получливите идиоми!

На откриването присъстваха и зам.-кметът на община Бургас по евроинтеграция и екология Атанаска Николова, председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, директорът на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев, народни представители и общински съветници.

Надолу вече става въпрос за хорските проблеми и молим да бъдете сериозни:

„Строителството се случи в тежък период, по време на наводненията в Долно Езерово от началото на 2010 г., когато много домакинства пострадаха от обилните дъждове, снеготопенето и покачването на водите на езерото Вая. Въпреки всичко, със съвместните усилия на общинската администрация и упоритостта на изпълнителите, строително-монтажните дейности приключиха успешно. Новата канализация ще пази квартала от евентуални нови наводнения. В единодушие с местния парламент поехме и съфинансирането на домовите отклонения, така че не се наложи жителите на Долно Езерово да платят и стотинка. Проектираме и търсим финансиране за още такива проекти – канализация в Горно Езерово, Черно море и Рудник, к-с „Меден рудник”, Сарафово, Крайморие. Надявам се министър Караджова да съдейства за по-бързото им одобряване и изпълнение”, заяви кметът Димитър Николов.

„Радост е за мен за присъствам в Бургас по такъв повод. Това е първият обект, на който съм направила първа копка, а сега го откривам. Община Бургас има голям административен капацитет. Реализираните водни проекти и проекти по околна среда на Бургас са за над 200 млн. лв. Новите също са с много високо качество и аз не се съмнявам, че ще бъдат реализирани”, отговори министър Нона Караджова.  



Прочетено: 7568 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски Музей БУРГАС Водна топка Стара църква в Созопол Декоративната кула до хотел морето в началото на новата година докато ние спи, те творят Източнокатолическата черква хубава вечер Конкур глазами зрителя Кокили за Строители
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development