Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Институции // Хора // НПО
В средата на първия работен ден Областна администрация Бургас организира парти

Бургас: дамско парти От любов към детето



06 Март 2011, Неделя


Източник: bourgas.org

В Кафето на Областна администрация Бургас, на 07 март 2011 г. от 11.00 часа ще се проведе дамско парти, под наслов От любов към детето.

По повод Международния празник на жената 8-ми март  в Кафето на Областна администрация Бургас, утре - 07 март 2011 г, понеделник, от 11.00 часа ще се проведе дамско парти, под наслов „От любов към детето".

Целта на срещата е да се популяризира  проект „Приемна грижа”. В тази връзка за участие в събитието са поканени дамски неправителствени организации, които са доказали своята ангажираност към подобни събития, майките и децата от приемните семейства в област Бургас /11 на брой/ и институциите, работещи с тях.

Приемна грижа е социална услуга за деца , акт на  държавната политика за закрила на детето и се предоставя по утвърдени единни държавни критерии и стандарти, регламентирани в Закона за закрила на детето, Правилник за прилагане на Закона за закрила на детето , Наредба за условията и реда за кандидатстване , подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване в тях, Наредба за критерии и стандарти за социални услуги за деца.

Приемна грижа представлява осигуряване на временна грижа в алтернативна семейна среда на деца, които по различни причини не могат да живеят  със  собствените си семейства. 

Какви са децата, които се нуждаят от приемна грижа ?
Прекъсната е връзката с биологичното семейство .
Детето е било изоставено.
Родителите не могат да се грижат добре за детето.
Има риск детето да бъде наранено в дома си.
Детето е жертва на насилие в семейството си.
Родителите са болни.  
Родителите са в затвора.
Родителите са починали .
Всички те са преживели тежки моменти и се нуждаят от много oбич.


Приемната грижа е една възможност за децата, лишени от грижите на собствените си родители да израснат в семейна среда , да се привържат към сигурен възрастен , да усвоят социални модели на поведение и развият своя потенциал за независим


Приемното семейство са двама съпрузи или отделно лице, при  което се настанява дете за отглеждане и възпитание съгласно договор.

Съпрузите или лицето от приемното семейство не са носители на родителски права и задължения.

Условията и редът за кандидатстване , подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях се определят с наредба на Министерски съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика.

Настаняването в приемното семейство може да бъде :

Краткосрочно
Средносрочно
Дългосрочно
Спешно

Видът на настаняването се определя в зависимост от потребностите на детето и целта на неговото настаняване.
Краткосрочно настаняване се предприема за срок до 6 месеца с цел подкрепа на биологичното семейство и връщане на детето в него. При краткосрочното настаняване между детето и неговото биологично семейство се осъществяват редовни контакти, ако това е в негов интерес .
Средносрочно настаняване се предприема за срок от 6 месеца до 1 година.
Дългосрочно настаняване се предприема за срок над една година за деца, чиито родители са починали, неизвестни , лишени от родителски права, с ограничени права или чиито родители трайно не полагат грижи за тях и не е възможно връщане в биологичното семейство.



Прочетено: 5053 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Елена Ловец, авджия лека вечер Земя на хоризонта Конкур глазами зрителя Pepi Ботева Глухарчета Руски паметник, Бургас Един рицар в Париж от Бутик pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development