Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Традиции
София филм фест на брега представя 38 филма от 19 държави

Бургас: София филм фест на брега



София филм фест на Брега
Ключови думи: София филм фест, софия филм фест на брега, Бургас
01 Март 2011, Вторник



В Бургас представят 38 филма от 19 държави по време на София филм фест на брега от 10 до 18 март 2011 г

38 филма от 19 държави ще гледат бургазлии по време на IX-то издание на „София филм фест на брега”, което ще се проведе от 10 до 18 март 2011 г. Това стана ясно, днес /28.02/ на нарочна пресконференция, в която взеха участие Стефан Китанов – директор на „София филм фест”, проф. Георги Дюлгеров – художествен директор на „София филм фест на брега” и Йорданка Ингилизова – представител на „София филм фест” за Бургас.
Тази година във фестивала ще бъдат представени 21 игрални филма и пълната програма от 12 късометражни филма „Jameson”. Запазва се традицията всички български филми на фестивала да бъдат представени лично от творците, а тази година това са: „Подслон” на Драгомир Шолев, с който се открива фестивала и „Втори дубъл” на Надежда Косева.
Най-добрите филми от фестивала-майка в София по традиция ще бъдат представени в Бургас като част от „София филм фест на брега”. С него стартира и фестивалната програма на Бургас.
По традиция ще се присъди наградата „Сребриста чайка” – за игрален филм – награда на журито и на публиката.

София филм фест на брега, Бургас
София филм фест на брега, Бургас


„София филм фест на брега” е организиран от Община Бургас, „Арт фест”, ДТ „Адриана Будевска”, под патронажа на кмета Димитър Николов. Фестивалът стартира през 2003 г., като част от големият „София филм фест”. Негов художествен директор е проф. Георги Дюлгеров. По традиция фестивалът се провежда през март и стартира три дни преди края на големия фестивал в София, като дава възможност на жителите и гостите на града да се докоснат до най-новото и най-доброто от българското и световно кино.



Прочетено: 2913 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
дъга спретната къщурка xx Spirit of Burgas pepi Международен Семинар на фризьорите София Бургаският кей ФАРА НА АХЕЛОЙ Международен Семинар на фризьорите София Аз И Брат ми  с децата . КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development