Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Деца от арменското училище в Бургас първи разгледаха новата ПСОВ Меден рудник - Бургас



31 Януари 2011, Понеделник


Автор: Жани Любомирова
Източник: hayastan.ravenlabs.org

Децата от Арменското училище и групата по Екология към Общински детски комплекс- Бургас разгледаха първи новата Пречиствателната станция за отпадни води Меден рудник. Посещението бе част от програмата по модул Опазване на околната среда.

Децата от Арменското училище и групата по Екология към Общински детски комплекс- Бургас разгледаха първи новата Пречиствателната станция за отпадни води Меден рудник. Посещението бе част от програмата по модул Опазване на околната среда.

Младите бургаски еколози разгледаха съoръженията и имаха възможност да се запознаят в детайли с етапите на пречистване на отпадните води. Шефът на станцията  инж. Маслев обясни по достъпен начин на младите природозащитници какво се случва с отпадните води, за да се влеят те пречистени в Мандренското езеро.

Децата бяха впечатлени от факта, че получената твърда утайка от пречистването на водата /след обработка на място/ се използва за наторяване на земеделски площи, което от своя страна води до увеличение на добивите с 30-40%. Благодарение на съвременната компютърна система за управление, експлоатационния персонал в станцията е сведен до няколко човек. Данните се предавaт онлайн и ръководството има достъп до тях по всяко време на денонощието.

Пречиствателната станция за отпадни води „Меден рудник“-Бургас бе открита в началото на 2010 година. Общата стойност на проекта възлиза на почти 13 милиона лева, като 74% от  средствата са осигурени от Европейския съюз, а 26% от Българското правителство.

Според специалистите от „ВиК“- Бургас и ОДК подобни посещения дават възможност на децата да видят в действителност какви усилия се полагат за пречистването на водите и че приоритет на всички нас трябва да бъде пестенето и опазваме това природно богаство.

 



Прочетено: 4374 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Мой хороший знакомый из Бургаса Spirit of Burgas Барселона Раковини във въздуха pepi Кукерландия 2011, Ямбол social distance Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ камини всичко за отопланието
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development