Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас - проект за образование на роми14 Декември 2010, ВторникОбщина Бургас спечели проект към Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - София. Стойността му е 18 000 лв.Будни бургаски ромчета ще учат, за да сполучат


Община Бургас спечели проект към Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - София. Стойността му е 18 000 лв.
Проектът се нарича „Обучението в професионална гимназия - сигурен път към успешна трудова и социална реализация на децата от етнически малцинства”. Партньор на Общината е фондация „Областен ромски съюз” – Бургас.
Спечелените средства ще послужат за мотивационно обучение на 30 будни момичета и момчета от основните училища в кв. „Победа”, с. Рудник, кв. Горно Езерово и м.с. Черно море, завършващи 8-ми клас. Целта е те да продължат обучението си в 2 професионални училища - Професионална гимназия по автотранспорт и Професионална гимназия по туризъм. Мотивационно обучение ще получат и техните родители, за да осъзнаят необходимостта децата им да изучат някакъв занаят, а не да си изкарват прехраната на улицата.
Курс за работа в мултикултурна среда ще преминат 64 учители от училищата-партньори. За учениците ще бъдат закупени учебници, учебни помагала и униформи, а за училищата – пособия за интерактивно обучение и проектори.
Междувременно Община Бургас за пореден път получи признание за политиката си в областта на образованието. На кмета Димитър Николов бе връчен почетният знак „20 години Синдикат на българските учители” – за постигнати високи резултати в съвместната дейност със синдиката през 2010 г.

Прочетено: 4885 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
тръби 2 Цвете Pepi Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 моите цветя Флора Бургас 2009 Финансова помощ за бедните парапетът до Spirit of Burgas Тройката, паметника Лампа Лалета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development