Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стопираха заменките в Несебър



Ключови думи:
04 Декември 2007, Вторник


Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: вестник Фактор

Венелин Ташев поиска прокурор да нищи тайна спогодба между екскметицата Мандулева и шефката на Слънчев бряг Стратиева


  
Общинският съвет в Несебър наложи 6-месечен мораториум върху заменките на имоти на граждани и фирми с общински парцели и задължи кметът Николай Димитров  да стартира процедура по създаване на общинска служба за охрана.   Решенията са от последната сесия на местния парламент, която се проведе в петък за рекордно краткия срок от час и половина. В тези времеви рамки, без никаква опозиция, общинарите приеха и правилника си за работа, както и още няколко важни решения, между които  гласуваха и 3 хиляди лева  помощ на местното РПУ. Полицаите искали тези пари, за да си купят  снимачна техника – досега събирали доказателства с фотоапарат с обикновена лента.
Слага се точка и на порочната практика паркингите да се дават  под наем на частници. Отсега нататък договорите  за наем ще се сключват директно от общината.
Последната важна точка беше   единодушното гласуване за разваляне на сделката с “Феста фолдинг” за строежа на делфинаруима в стария град.   За целта беше излъчена работна група  начело с кмета, която да  се запознае с цялата документация и причините поради които  “Феста” настоява чрез съда предварителният й договор за старт на градежа да се признае за окончателен.
Съветникът Венелин Ташев настоя  да се сезира прокуратурата за тайно подписана спогодба между екскметицата Магдалена Мандулева и шефката на “Слънчев бряг” АД Малина Стратиева, свързана с деактуването на апетитни части от общинските земи в полза на държавната фирма,  като по този начин за общината са останали само застроени и усвоени площи.
Сега съветниците поискаха чрез входирана от Атанас Терзиев докладна да възобновят делото в съда  и да отменят заповедта на Мандулева, с която са деактувани имотите.
В началото на сесията кметът представи двама от своите заместници – Мария Белински – по ТСУ и капитално строителство, и Иван Стайков – по икономика, местни данъци и такси. Представен беше и секретарят на общината Ели Кирилова.
Белински е от Бургас, тя беше кандидат за общински съветник  от листата на  „Граждански съюз за нова България”.

 

Текст под сн. Новите зам.-кметове Иван Стайков /вдясно/, Мария Белински /до него/ и секретарят Ели Кирилова     
Снимка Митко ДИМИТРОВ



Прочетено: 2542 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Източен лопох цвят европейка етюд 01 университет Община Бургас Приятелки в три цвята Конкурс прическа Бургас 2009 singing in the rain :))) ПЕПИ Осенний натюрморт Барселона
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development