Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Офисът ни в Брюксел пред закриване?



Ключови думи:
30 Ноември 2007, Петък


Автор: Силвия ШАТЪРОВА
Източник: вестник Фактор

Бил затворен и май ще се окаже безполезен, а наемът му е 46 410 хил.евро годишно

Ивелина Василева

Новият зам.-кмет по евроинтеграция и устойчиво развитие Ивелина Василева е поискала цялостен доклад за бургаският офис в Брюксел.
"След като получа пълния доклад ще подготвя и аз отчет затова какво ще е неговото бъдеще", заяви Василева. В общината се чуха гласове, че офисът може да бъде закрит, защото не изпълнява функциите си както трябва.
В момента там  не работи никой. Той бе официално открит на 6 юни т.г. и за два месеца в него е стажувала Мирослава Нанева, която е получила хонорар от 500 евро, съобщиха от община Бургас.
Тя е имала ангажимент  да покрива и обслужването на офиса, което се изразява  в контакти с представителство на други общини и региони, с международни партньори. След нея  е изпратен един от експертите в отдела в командировка, за да се грижи за офиса и да подържа дейността му. Експертът се е завърнал преди седмица.  В момента офисът е затворен.
През октомври бургаски журналисти, които пътуваха до Брюксел видяха, че  офисът на община Бургас в Брюксел е празен, отключен и съвсем не толкова голям, колкото предвиждаше бившата общинска администрация.
Той се намира в  "Къщата на градовете" в белгийската столица.  По предварителни данни представителството ни в европейската столица трябваше да е в апартамент с площ 70 квадратни метра, който се намира на площад "Де Меус", 1. Там има сграда, която общината на Брюксел е предоставила на организацията "Евроградове", позната като "Къщата на градовете". Тя обединява големи населени места от цяла Европа с активна роля по отношение на евроценностите и ЕС. Ремонтът на сградата и всички разходи по нея обаче не се  поемат от въпросната организация, а от самите градове, които решат да разкрият свои офиси. Освен Бургас, там представители имат само София, Варна и Пловдив.  Офисът на Бургас в Брюксел е не по-голям от 15 квадратни метра. Сумата, която беше отпусната от предишния общински съвет, по настояване на тогавашния кмет Йоан Костадинов е около 70 хиляди евро годишно. Наемът за една година, който е 663 евро на квадратен метър, за обявените 70 квадратни метра е 46 410 евро годишно. През октомври 2006 се предвиждаше ремонтът на офиса да бъде в размер на 18 500 евро. В последствие разчетът на организацията "Евроградове" и на Г-4 - Асоциацията, която преговаря със собственика, архитекта и строителната фирма, показа, че ремонтът на всички участници в проекта се е увеличил почти два пъти. Отделно ще се плащат ползваните услуги, сред които охрана, а също и наем за офис мебели, телефон, вода и ток, както и за заплати на служителите в офиса. Бургаското представителство беше разкрито официално през юни от бившият кмет  Йоан Костадинов.В същия ден офис в Брюксел откри и община Варна.



Прочетено: 2060 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Храбрая ворона АНГЛИЯ Нощен Париж от Бутик фонтанът на площада Vision Az sym ot Burgas Странджа kq Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development