Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Представиха книга с аромат на пури



Ключови думи:
28 Ноември 2007, Сряда


Автор: Анна ЗАРТОВА,
Източник: вестник Фактор

Д-р Койчо Белчев е от фамилията, вдъхновила Димитър Димов за „Тютюн”

“Това не е стихосбирка, не е и роман. За пръв път тук представяме такава уникална книга, която е пълно изследване на производството на тютюн в страната от Освобождението до 2004 година”, каза собственикът на “Хеликон” Данчо Панайотов миналата вечер и даде ход на разговорите около книгата “Тютюнът в България” от д-р Койчо Белчев. Водещата Алберта Алкалай представи автора, наричайки тютюна съблазнител и вдъхновител за написването на книгата и за житейския път на Белчев. 
Уникалният труд “Тютюнът в България” е първото подобно издание на български език, преди това книгата е отпечатана на английски и немски в Цюрих. Разделена на пет части, дискутиращи различни въпроси – производство, търговия, преработка и износ на тютюна, тя със сигурност ще развълнува бизнесмени от бранша. Особено любопитно е приложението с илюстрация на листа от различни тютюни, карти на регионите в България, в които се отглежда тютюн, снимки на фабрики. Дисертацията е посветена на бащата на автора – Нено Белчев и на цялата фамилия, основала цигарена фабрика “Слънце”, една от най-големите в Европа.
Като благодари за гостоприемството, 85-годишният Койчо Белчев с готовност се разговори пред публиката, която бе посрещната в бистро “Хеликон” “тематично” с пури. Според госта производството на тютюн в страната ще замре до няколко години, тъй като няма да се субсидира и от един от основните износители на тютюн, страната ни ще се превърне във вносител.
Койчо Белчев е студент в Цюрих, когато у нас стават деветосептемврийските промени. Напуснал България през 1943 г., той се връща в родината чак през 1990 г. Професионалната му реализация е безспорна – повече от 20 г. работи в сферата на финансите в Ню Йорк, за да стане собственик на втората по големина в света финансово–брокерска къща „Хейдън Стоун” на Уол Стрийт. Днес той живее в Швейцария и продължава да се занимава активно с финанси и тютюни, както и с благотворителност. Председател е на борда на тютюневата фирма „Слънце – Койчо Белчев” ООД, Стара Загора, която е свързана с първото сдружение на тютюнопроизводителите в България – „Евро 2007”, бил е дълги години и най-големият частен акционер в държавния тютюнев концерн „Булгартабак”.

СНИМКА Стегнат и запазил младежкия си порив, 85-годишният Койчо Белчев разкри, че пуши по 6 цигари, но не всеки ден




Прочетено: 2806 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009 Инкубатори за люпене на яйца Конкурс прическа Бургас 2009 Краси моите цветя Бургас-моста Флора Бургас 2009 Финансова помощ за бедните съботно кафе Ремонтира носачи BMW Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development