Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП кани Йоан да каже защо загуби



27 Ноември 2007, Вторник


Автор: Катя Квсабова
Източник: вестник Фактор

На 30 ноември активът чака да чуе от него причината за общия провал на вота

Бившият кмет  Йоан Костадинов ще получи покана за участие  в общинската конференция на БСП, която ще се проведе на 30 ноември  в БСУ, за да отчете резултатите от местния вот и да избере нов председател.
„Изпращам му поканата и се надявам да дойде, защото без него няма как да протече цялата първа част от конференцията.  Тя е отчетна – за резултатите от приключилите общински избори“, заяви пред журналисти вчера Стойко Танков, който подаде оставка като лидер след катастрофалния изход за БСП. Столетницата остана само с 5 съветници в местния парламент, а кандидатът й за кмет Костадинов не успя да стигне до балотажа.
Танков добави още, че след злополучната нощ на 28 срещу 29-и октомври не се е чувал с Йоан Костадинов. Затова както той, така и всички останали в БСП очаквали да го чуят на пресконференцията. Екскметът редовно си плащал членския внос в партията и това било достатъчно основание да се чувства отговорен да се изправи пред другарите си и да  обясни   причините.
 Танков опроверга слуховете, че на този форум щели да бъдат избрани трима съпредседатели, които да управляват заедно и да подготвят същинска конференция до една година.  
 „Не знам откъде достига информацията в медиите за евентуален триумверат, защото няма уставна възможност за това. Но пък от друга страна, тези слухове повдигат самочувствието ми, че досега съм работил за трима“, заключи лидерът, който беше начело 12 години. По думите му, той се оттеглял и оставял организацията спокойно да посочи кой да бъде оттук нататък начело. Дори бил радостен, че предизвиква катарзис  с очакването да се състои  истинска надпревара на идеи сред многото оформящи се мераклии за стола му.
Тъй като нямало много време за подготовката на конференцията, пленумът на БСП взел решение да се издигат номинациите не по ППО-та, а на районни съвети. Районите в общината  са шест. Дотук са минали събранията в три.  
В район „Изгрев“ са издигнали   дългогодишният шеф на „Общински аптеки” Христо Бургазлиев, в „Зорница“ областният координатор на ВС на БСП Атанас Зафиров, а в „Славейков“ не са се задоволили само с една кандидатура, затова са посочили  Любен Чардаков, д-р Боян Будаков, Димитър Стоянов, както и Стоян Колев.




Прочетено: 2226 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ЦЪРКВА пепита Театър за драма. опера и балет, Бургас. Поглед към Бургас през залива Известен Созополски профил Черноморец Бургас Учебници CALLAN метод от прозореца xx централна градска тоалетна 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development