Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Румяна Желева говори с ротарианци на свещи



27 Ноември 2007, Вторник


Автор: ЧФ
Източник: вестник Фактор

Евродепутатът обеща да научи младите да пишат проекти

Нетрадиционна среща на свещи проведе бургаският евродепутат Румяна Желева с членове на клубовете “Ротари” и “Интеракт”. Разговорът бе по инициатива на младите ротарианци и се състоя в сградата на европейския информационен център. Липсата на ток не само че не успя да осуети срещата, а допринесе за по-откровен разговор.
Румяна Желева запозна младите със структурата и дейността на Европейския парламент и с работата си като евродепутат. Тя бе категорична, че България има много какво да получи като ползи от членството си в ЕП. 
”Като евродепутат аз трябва да давам максимално информация на хората за това какво могат да направят европейските институции и другите държави членки на ЕС за нашата страна. В нашата приемна, която открихме, бургазлии могат да поставят всякакви въпроси, свързани с работата на Европейския парламент ”, подчерта Желева. Тя изтъкна пред ротарианците, че младите трябва да имат самочувствие, защото имат талант и потенциал за развитие. “Впечатлена съм от българските студенти в чужбина, които са изключително активни и участват във всички сфери на обществения живот и по нищо не отстъпват на своите връстници зад граница”, добави Желева. 
Разгорещена дискусия предизвика станалата напоследък актуална тема за петролопровода Бургас-Александруполис. Според ротарианците проектът е вреден и не е необходим на страната ни. Желева съобщи, че по нейна инициатива група експерти обмислят юридическо съображение, с което да ангажират Европейската комисия да се произнесе официално по договора. Засега е ясно, че бургаската общественост е категорично против проекта, допълни Желева.
На срещата бяха разисквани още теми, свързани с качеството на административното обслужване, лошата инфраструктура и възможностите за реализация на младите хора в България. 
Румяна Желева се ангажира да проведе практическо обучение на младежите по разработване и управление на проекти. Бургаският евродепутат ще ги запознае с процеса на писане на проекти, с основните изисквания, на които отговаря добрият проект.



Прочетено: 2412 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лилиум спретната къщурка аз Александропулис, Гърция - юни.2007 Pepi social distance европейка МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Списание Влъхвите Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development