Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕС иска квота и за улова на цаца



22 Ноември 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Ще мерят дупките на рибарските ни мрежи

Европейската комисия обяви някои условия, свързани с улова на риба в Черно море. Това става за първи път след приемането на България и Румъния в Европейския съюз. За 2008 г. Европейската комисия предлага количеството уловен калкан да не надхвърля 90 тона, а уловената цаца да не е над 15 000 тона, предаде БТА. Главно тези видове риба се ловят с търговска цел от риболовните флоти на България и Румъния. Предложените количества за улов са уточнени след съвет на работна група, в която влизаха водещи български и румънски специалисти в областта на риболова, както и представители на Риболовния технически и икономически комитет към Европейската комисия, заяви говорител на комисията.
Докато запасите от цаца в Черно море са в добро състояние, то положението с калкана, който се лови много усилено, е различно. Разрешеното количество улов на калкан е ниско, за да могат запасите от тази риба да се възстановят, добави той. Същевременно Европейската комисия предлага и технически ограничения при улова на калкан. Размерът на отворите в риболовните мрежи не трябва да надхвърля 180 мм, а извадената риба не трябва да е с размер под 45 см. Мярката за размера на отворите е преходна и те могат да бъдат увеличени до 200 мм след период на адаптиран на българския флот, обяви Европейската комисия.
Обръщаме много голямо внимание на развитие на сътрудничеството в областта на риболова между всички черноморски страни. С тази цел ще съдействаме за свикването на международна конференция, в която да участват тези страни. На конференцията, която ще се състои в началото на 2008 г. в Турция, на която се падат 85 на сто от търговския улов на риба в Черно море, ще бъде обсъдено точно това сътрудничество, отбеляза Европейската комисия.


Прочетено: 1856 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас и Леонардо Цветя коте Флора Бургас 2009 само черноморец бургас Ремонт носачи Казанлък газ Египет Spirit of Burgas Във висините
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development