Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕС иска квота и за улова на цаца



22 Ноември 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Ще мерят дупките на рибарските ни мрежи

Европейската комисия обяви някои условия, свързани с улова на риба в Черно море. Това става за първи път след приемането на България и Румъния в Европейския съюз. За 2008 г. Европейската комисия предлага количеството уловен калкан да не надхвърля 90 тона, а уловената цаца да не е над 15 000 тона, предаде БТА. Главно тези видове риба се ловят с търговска цел от риболовните флоти на България и Румъния. Предложените количества за улов са уточнени след съвет на работна група, в която влизаха водещи български и румънски специалисти в областта на риболова, както и представители на Риболовния технически и икономически комитет към Европейската комисия, заяви говорител на комисията.
Докато запасите от цаца в Черно море са в добро състояние, то положението с калкана, който се лови много усилено, е различно. Разрешеното количество улов на калкан е ниско, за да могат запасите от тази риба да се възстановят, добави той. Същевременно Европейската комисия предлага и технически ограничения при улова на калкан. Размерът на отворите в риболовните мрежи не трябва да надхвърля 180 мм, а извадената риба не трябва да е с размер под 45 см. Мярката за размера на отворите е преходна и те могат да бъдат увеличени до 200 мм след период на адаптиран на българския флот, обяви Европейската комисия.
Обръщаме много голямо внимание на развитие на сътрудничеството в областта на риболова между всички черноморски страни. С тази цел ще съдействаме за свикването на международна конференция, в която да участват тези страни. На конференцията, която ще се състои в началото на 2008 г. в Турция, на която се падат 85 на сто от търговския улов на риба в Черно море, ще бъде обсъдено точно това сътрудничество, отбеляза Европейската комисия.


Прочетено: 1852 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
созопол Созополски къщи Гимназия Раковски Тройката, паметника Флора Бургас 2009 Краси Поглед към Бургас през залива Приятели Красимир Балъков шарено килимче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development