Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Печено агне за бащите на демокрацията



Ключови думи:
21 Ноември 2007, Сряда


Автор: Калин ГЕОРГИЕВ
Източник: вестник Фактор

След 18 години плач заради зле управлявания Бургас бунтовниците от първия опозиционен клуб “19 ноември” се оттеглят с песни

Създателите на първото опозиционно движение     Клуб “19 ноември” се събраха за  18-и път след зората на демокрацията, за да  полеят падането на  тоталитарния режим и Тодор Живков. Този път обаче не пяха   рускоемигрантски  песни и не ляха сълзи по несъстоялата се   според  бляновете им бургаска демокрация, а  го “удариха” на як купон. Причината е в бляскавата победа на десните сили в града, които  сплотени събориха 12-годишния червен “режим” на Йоан Костадинов.
“Вече можем да се оттеглим спокойни за бъдещето и само ще наблюдаваме развоя на събитията, няма да се тюхкаме, управлението на Бургас е в сигурни ръце”, беше един от изводите в речите на бургаските бащи на демокрацията. За честването в ресторанта на СДС дойдоха  едни от първите бургаски опозиционери, които поставиха основите на Клуб “19 ноември” - Уляна Фотева, семейството Катя и Хюсеин Ахмед, Евгени Чекаларов, д-р Петър Бодуров, Валентин Касабов – създател и главен редактор на първия свободен вестник след 1989г. “Бряг” и много други. Лидерът на Клуба дисидентът Стойчо Кьосев изпрати презокеански поздрави, защото и тази година се оказа на рейс.
 Да уважат поборниците срещу комунизма дойдоха по традиция Димитър Николов, който стана кмет, Васил Камберов – членът на НИС на СДС, общинският шеф на СДС и настоящ зам.-кмет по строителството Костадин Марков.
 Печено агне – поднесено в резултат на загубен бас, че Костадинов ще падне на 28 октомври, много ракия и червено вино имаше на масата на първите седесари.


Прочетено: 2800 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 На Вая На лодката хотел приморец витраж2 Флора -Бургас-2009.JPG Кокили за Строители!!! Miss Sixty Пролет, кокичета сред тухли ЛОНДОН Конкурс прическа Бургас 2009 Пристанище Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development