Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Четирима искат стола на Танков



21 Ноември 2007, Сряда


Автор: Калин ГЕОРГИЕВ
Източник: вестник Фактор



 Четирима са сигурните дотук претенденти за поста  общински лидер на БСП, който беше  овакантен от Стойко Танков веднага след  като стана ясен слабият резултат на столетницата на този вот.
Това довериха източници от общинската централа малко преди редакционното приключване на броя и минути преди началото на пленума, който снощи трябваше да анализира причините за трагичното представяне на кандидатската листа с общински съветници на БСП и провала на кандидата й за кмет Йоан Костадинов. Също снощи трябваше да се приемат и правилата, по които ще премине извънредната конференция на 1 декември, когато Танков формално ще освободи лидерския пост след 4 мандата и ще се оттегли, за да наблюдава битката между  аптечния общински бос Христо Бургазлиев, финансистът Любен Чардаков, областният координатор на ВС на БСП Атанас Зафиров и пресаташето на Областна управа Дарина Стоянова.
  В тази надпревара няма да се включи Павел Маринов - спряганият до вчера като единствен сигурен кандидат без конкуренция. Маринов бил обзет изцяло от идеята да реализира авторския си проект «Супер Бургас» и се оправдал, че има доста работа като водач на групата на БСП в местния парламент. Организационната дейност в столетницата щяла да му дойде твърде много. Така изходът от гласуването на 1 декември бил крайно непредвидим, каза източникът ни, който не изключи, че в последния момент в залата можело да бъде издигнато и името на предшественика на Танков Илко Славов.
    Тъй като форумът бил своеобразно продължение на конференцията от декември 2003-а, когато Танков подаде оставка , но тя не беше приета, можело да се счете, че сега не е необходимо на всяка цена да се стига до гласуване на лидер. Имало вариант, за да няма кавги между младото и старото поколение и между  различните лобита, да бъдат избрани трима съпредседатели, които да подготвят следващата вече редовна отчетно-изборна конференция.
«Това ще е нарушение на устава, защото такива триумвирати не са описани вътре – най-справедливо е лидерът да бъде избран сега, за да може час по-скоро да стегне редиците», смятат някои от общинското ръководство


Прочетено: 2913 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз  като бебе с майка ми pepi София от Копитото singing in the rain :))) Кокили за Строители и Атракции pepi информация    http: //boltmin. blogspot. com/ Небе Поглед към Бургас през залива Тройна дъга над Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development