Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Бойчев оглави ГЕРБ в Бургаска област



20 Ноември 2007, Вторник


Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: вестник Фактор

Вълчо Чолаков поема общинската структура на СДС от Костадин Марков

Шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Димитър Бойчев удържа на думата си и не поиска пост в кмeтската администрация или в някоя в общинските фирми.  Но той не се оттегля от политиката. Напротив – новият кмет Димитър Николов, който вече е бивш лидер на областното и общинско ръководство, но продължава да бъде член на централата на ГЕРБ – Изпълнителната комисия, е посочил Бойчев за свой приемник.  “Вярно е, че към този момент изпълнявам временно длъжността,какъв ще бъде изборът обаче, ще стане ясно на предстоящите общинско и областно събрания”, потвърди скромно Бойчев и не се ангажира с твърдението, че няма конкуренция за политическия пост.

Той е на 42 г., собственик на таксиметрова компания, занимава се с транспортна и превозваческа дейност, строителен предприемач. Има висше образование, специалист по икономика и философия. Семеен е, с две деца.

Смяна ще има и в СДС-Бургас. Тя ще е факт още утре, когато ще заседава общинското ръководство. След като лидерът на сините инж.Костадин Марков стана зам.-кмет по строителството, се налага да се оттегли от шефското място на “Богороди”35. Отсега се знае, че негов приемник ще стане адвокатът Вълчо Чолаков, който е и общински съветник. На мястото на Марков в ОбС ще влезе инж.Владимир Павлов от ВиК, който има международен бизнесопит.
 интервю Димитър Бойчев:
Ще се разделим с хора, които нямат вътрешни задръжки

- Г-н Бойчев, каква е личната Ви оценка за резултатите от вота?
- В Бургас те са показателни, няма нужда от коментар. В интерес на истината очаквах да имаме кмет, да победим, но не съм и мечтал дори за толкова  смазваща преднина – и на първия тур, и на втория. А по отношение на листата през цялото време бях сигурен, че ще бъдем първа политическа сила в Бургас.
- Преди старта на кампанията на колко съветници се надявахте като бройка, сега вече можете да бъдете искрен?
- На 14-15 – толкова бяха реалистичните ми очаквания. Друг е въпросът, че ако Димитър Николов беше и водач на листата, погледнато чисто мажоритарно,  можехме да имаме и 20 съветници. Но вие знаете какви бяха условията на десния алианс, който наистина се получи в община Бургас. Смятам, че Николов подходи много принципно и дори бих казал пожертвователно в личен план.
- Но два пъти по-малко са гласовете за листата, отколкото за Николов. Не е ли причина за това фактът, че в нея включихте хора, които до последния миг нямаха нищо общо с каузата ГЕРБ. Как се възприемат те от останалите активисти вече в качеството им на общински съветници?
- Гледате твърде тенденциозно - в листата включихме широк спектър специалисти и съм готов да споря с всеки, който опита да критикува подбора й. Вижте състава на другите групи и ще се убедите в съществената разлика на качествата на нашите личности. Ние винаги сме казвали, че гражданското сдружение като основа за надстрояването на партия ГЕРБ ще има водещо значение. Затова не е нужно да се търсят интриги там, където те просто не съществуват.
- Ще сменяте ли общински лидери, има общини и населени места, в които резултатите ви са катастрофални?
- Да, но анализът все още не е приключил. Работя задълбочено върху причините за тези резултати, незадоволителни са. Но аз съм готов да търпя и критика, защото е възможно да се окаже, че по места загубата е причинена от недостатъчно добра работа на самото областно ръководство. Аз не съм доволен, но едва след анализа, който се подготвя по общини, ще преценим как ще продължим нататък. Този анализ ще бъде предаден на Изпълнителната комисия, тя ще прецени в крайна сметка.
- Защо не пожелахте пост в общинската администрация?
- Винаги съм казвал, че единствената ми цел е г-н Димитър Николов да стане кмет, но не заради мен самия, а защото бургазлии го заслужават. И никога не съм имал амбиция да влизам в администрацията. Връщам се към частния си бизнес.
- Смятате ли, че този Ваш пример беше отчетен във вярната му посока от други  активисти. Разчу се, че имало вътрешно напрежение, проява на болни апетити  за едно от зам.-кметските места, дори се разбра и за  протестна подписка в един от клубовете. Как принципно ще се постъпва в такива случаи?
- Досещам се какво имате предвид и бих искал да се знае, че в бургаската структура на ГЕРБ има ръководство, което притежава и силата, и опита да се справи с подобни нездрави домогвания до властта. Ние не очакваме от всички да имат вътрешни задръжки и да съумяват да прикрият несбъднати блянове. Но ако не желаят да се учат на политическо поведение и компромис в името на доброто на Бургас, ако не желаят да се съобразяват с елементарни етични норми, ще се наложи да им покажем, че трябва да се разделим. 



Прочетено: 2932 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща Роза Известен Созополски профил Елена Конкурс прическа Бургас 2009 Алуминиеви парапети Промоция Храм св.св. Кирил и Методий Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development