Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Шефът на бургаския парламент избран от раз



Ключови думи:
16 Ноември 2007, Петък


Автор: Екип на
Източник: вестник Фактор

Новата местна власт в Бургас - в лицето на Димитър Николов и Валери Симеонов

Ясни вече и новите заместници на Димитър Николов

С безпрецедентно мнозинство и от раз бе избран новия шеф на бургаския местен парламент. Валери Симеонов от Атака стана председател на Общинският съвет, номинацията му бе направена от негови съпартийци, а никой от  останалите групи не се противопостави и не предложи друга кандидатура. От общо 49 съветници  44 от тях гласуваха за предложението при тайния вот, 5 бюлетини бяха недействителни. Според запознати двамата съветници от ДПС и тримата представители на Българска социалдемократическа партия са пуснали празни пликове.
Двама съветници не гласуваха - Соня Георгиева, която не присъства на първото заседание, и Иван Витанов, който закъсня и ще положи клетва на следващото заседание.
Мнозинството от ГЕРБ и Атака предвиди избора на Симеонов,  като за първи път шеф на местния парламент бе гласуван   с такова мнозинство и избран от първи път. Преди четири години бившата шефка на стария общински съвет бе избрана от десети опит.
"Партиите, които имат превес, са в  правото си  да предложат хората, които те смятат, ние не бяхме в позиция да излъчим председател, нямахме предложение.
Нямаме шанс и за зам.-председателските места, те  ще бъдат разпределени между ГЕРБ и Атака", заяви Костадин Марков от СДС.
"Единственото предложение се обяснява с твърде убедителното представяне на Атака на изборите и тяхното присъствие в Общинския съвет.  Разчитаме на принципността на Валери Симеонов, която демонстрира по време на предизборната кампания, да бъде продължена и в Общинския съвет", заяви водачът на червените Павел Маринов. От БСП ще настояват за свое зам.-председателско място.
Следващото заседание ще е на 27 ноември. Дотогава седемчленната комисия трябва да е изготвила проект за правилник за работа на Общинския съвет, а в седемдневен срок съветниците да са се запознали с него,   преди да влезе за гледане в зала. "Ще стъпим върху стария правилник,  ще ползваме опита на колегите от Стара Загора и Пловдив, както и практиката на Народното събрание", каза вчера Златина Дукова, която е от квотата на ГЕРБ в комисията. Първото заседание започна с приветствие на областния управител Любомир Пантелеев, който пожела на новите местни управници успех и ползотворна работа, както и да успеят да сумират всичко най-ценно от предизборните кампании в името на Бургас. След това кметът Димитър Николов и общинските съветници се заклеха да работят за благоденствието на Бургас. В своето изказване кметът Николов се обърна към областния управител, депутатите и евродепутатите от Бургас като каза, че им подава ръка и се надява да работят заедно в името на града.

Новите заместници на Николов

Общинският лидер на сините Костадин Марков е новият заместник кмет по строителство.
За него   се говореше още след първия тур, че влиза в кабинета на Красимир Николов, той бе официално обявен на първата оперативка на новия кмет.
Марков бе зам.-председател  на комисията по ТСУ и шеф на икономическата комисия към бившия общински съвет.
През последните пет  години се е занимавал със строително-консултантска дейност като съдружник в "МАН консулт" ООД. Бил е консултант на редица английски, гръцки, израелски и български компании.
Осъществявал е инвеститорски контрол на община Приморско за брегоукрепването на града.
Зам.-кмет по евроинтеграция ще бъде Ивелина Василева. Тя е завършила английска филология в СУ" Климент Охридски", стажувала е в Европейския парламент в Страсбург, специализирала е разработване на европроекти в университета Ериксон в Стокхолм и Карлсберг- Швеция.  Вледее английски, испански и   руски език.
Била е регионален мениджър на Ериксон за Югоизточна България и ръководител на звеното за европроекти на ВиК -Бургас. От тази година работеше в евроофиса на депутата Румяна Желева.
Психолог е новият зам.-кмет по образованието в община Бургас.
Йорданка Ангелова Бенова - Ананиева ще бъде новият кмет в този ресор.
Тя е член на дружеството на психолозите в България и преподавател по "Организационна психология" в Университет "Проф. д-р Асен Златаров".
Завършила е висшето си образование в Софийски университет и притежава допълнителна професионална квалификация по Управление и изпълнение на проекти, включително сертификат от International Training Services-London.
Йорданка Ананиева е работила по специалността си във фирма "Промет" и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", където временно е изпълнявала и длъжността директор.
В момента е педагогически съветник в СОУ" Кирил и Методий" и е хоноруван преподавател в Университет "Асен Златаров". Димитър Николов се е спрял на нея заради това, че тя има поглед както върху средното, така и върху висшето образование, мотивираха избора му от пресцентъра на общината. Той бил впечатлен от Ананиева  по време на предизборна среща с учители.
До Нова година структурата на общината ще остане такава, каквато е сега, от следващата година общинската администрация ще е с ново щатно разписание, което ще бъде обвързано с бюджета за 2008. Много вероятно е от образованието да бъдат отделени културата и вероизповеданията и там да бъдат назначени отделни ресорни заместници, както и от евроинтеграцията да бъде отделена екологиията.
Шефът на отделението по нефрология и хемодиализа в бургаската болница д-р Лорис Мануелян, който влезе в общинският съвет от "Атака" става зам. Кмет по здравеопазване. Той ще встъпи в длъжност от другата седмица. Мануелян сменя досегашния кмет д-р Атанас Бошев. Поканата приел от Димитър Николов, с който преди време съпартийци в СДС.  Той ще е единственият зам. Кмет от "Атака" в Бургас.
Божидар Кънчев е новият главен секратар на община Бургас на мястото на Вержиния Хайк. Той ще заема постта временно до Нова година, като след това ще бъде обявен конкурс за постта. Чрез конкурс ще бъдат назначени и зам. Кмета по финансите и главният архитект на общината, стана ясно още.
За финансите се търсело младо юпи, довериха запознати.

ГЕРБ проби в Айтос,

БСП- ДСБ и ГЕРБ се обединиха около кандидатурата на Даниел Орлов, който е новият председател на  местния парламент там. Той е бизнесмен и бе избран с 15 гласа. 14 съветници от ДПС и Евророма гласуваха за другата кандидатура - Селим Али.
След като спечели кметското място в Сунгурларе, ДПС вече има и председател там.  Халил Ахмед е новият стар председател на местния парламент. Ахмед е и общински лидер на движението.

Рейзи триумфира в Созопол

Красимира Германова от коалиция ФАР  в Созопол стана председател на Общинският съвет.
Новият кмет на Созопол Панайот Рейзи пръв с видимо въодушевление посрещна избора  и.
Германова спечели само с един глас преднина пред другия кандидат за мястото - съветникът от ГЕРБ Константин Гребенаров.
Германова е финансист, бивш шеф на комисията по финанси в местния парламент. Гребенаров бе кандидат за кмет на Созопол, издигнат от ГЕРБ. За поста на шеф на Общинския съвет той разчиташе на подкрепа и от страна на БСП, Атака, социалдемократи.
Рейзи  обяви вече публично и двама от заместниците си - лидерът на Либерален алианс Симеон Симеонов и Катя Стоянова от ФАР. Симеонов бе общински съветник в Бургас през миналия мандат. Той най-вероятно ще заеме поста на зам.-кмет по евроинтеграцията и ще бъде едно от международните лица на Созопол. Владее 5 езика и има стабилен опит като администратор. Новото поприще на Симеонов няма да му е непознато, тъй като той е добре известен на хората в общината. Неведнъж Симеонов организира в съставните селища народни борби и е сред местните жители.

БСП с шефове на парламенти в Царево и
Средец

Дечо Градев е новият председател на Общинския съвет в Царево, който бе избран на първата сесия. Градев ще води местния парламент втори пореден мандат. БСП спечели осем мандата, коалиция от десни сили - четири мандата.
 Левицата оглави и шефското място в Средец и този мандат шеф на парламента отново ще е Георги Георгиев, след като мина първото заседание. Той обаче спечели доверието на червените, които са девет общински съветници ,срещу него гласуваха осем съветници -представители на ГЕРБ и СЕК. Двете партии се оформят  като  новата опозиция в Средец.
Първото заседание на местния парламент в Средец  беше открито от юриста Никола Чолаков, който е най-възрастният съветник там. Един от най-качествените местни парламенти са избрали този мандат жителите на общината,  в него влизат имена като д-р Иван Богданов, Светла Джермова, Димитър Янков,  Петьо Колеолов, които са хора с авторитет и обществено ангажирани, казват запознати.

Янчо Славов оглави ОбС в Поморие

С един, но затова пък решаващ, глас в повече Янчо Славов от БСП стана председател на Общинския съвет в Поморие. На първата сесия в крайморския град за него гласуваха 11 от общо 21 местни парламентаристи. Останалите 10 бяха в полза на Юсеин Мехмед от ДПС. Всъщност толкова са хората на Ахмед Доган в ОбС, които сформираха най-внушителната група след изборите. Независимо от това вчерашното гласуване опроверга опасенията, че ДПС еднолично ще управлява общината.
Номинацията за Янчо Славов пък изненадващо дойде от близкия до Златанов бизнесмен Пламен Ризов. Петър Златанов и Славов бяха основни опоненти по време на битката за местна власт.
Няма договорка между нас да прикривам гафове, ако има такива, нито пък да си затварям очите пред нередностите, коментира вчера новият шеф на ОбС. Една от първите ми задачи е да залича остатъците от напрежение и липсата на комуникация между двете най-важни институции, свързани с местното управление - кметската и ОбС, добави Славов.
Първата редовна сесия ще бъде насрочена в края на ноември. На нея ще бъде приет правилникът за работа на ОбС, ще бъдат избрани членовете на постоянните комисии и техните председатели. Дотогава се очаква да станат ясни новите зам.-кметове на Поморие.

Донка Добрева от партия ГЕРБ е новият председател на ОбС Камено.

В общинския съвет на Камено осем  от съветниците са от коалицията БСП , Земеделски съюз Александър Стамболийски и ПП"Движение за социален хуманизъм и ПП "Рома", трима представители има ГЕРБ, от Коалиция за Камено влязоха 5-ма съветника, един представител има и партия Атака.
"Надявам се да намерим общ език при решаване на проблемите на Камено"- пожела кметът Стефан Бонев на новоизбраните съветници. Той съобщи, че ще има само един заместник и предвижда промени в администрацията. Първите стъпки на новия кмет ще са проверка на зимната подготовка на общината, готовността на училища и детски градини за отоплителния сезон и проверка на договорите са поддръжка на пътищата в общината.
Бонев допълни, че скоро му предстои среща с ръководството на Лукойл Нефтохим и възнамерява да развива отношенията с фирмата с цел изработването на съвместна програма за решаване на екологичните проблеми на общината.



Прочетено: 3698 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас. казан с тръжи Международен Семинар на фризьорите София Весела Az sym ot Burgas само черноморец бургас ВИК БУРГАС УСЛУГИ ДЕНОНОЩНО-0885872363 Созопол Цветя Йордановден 2011, Бургас - от Тина Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development