Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Последните туристи си отидоха с изборите



16 Ноември 2007, Петък


Автор: Добромира Задгорска
Източник: вестник Фактор



С приключване на летния сезон Летище-Бургас отчете близо 2 млн. пътника. Към 30 октомври обработените пътници на летището са 1 938 264. В този ден беше и последният полет за тази година по международна линия.
Последната група организирани германски туристи по Южното Черноморие отлетя от България часове преди местните избори. Финалният чартър на германците за сезона беше Бургас-Хановер на 27 октомври, в събота вечер. Така беше запазена тенденцията немските групи да остават до най-късните дати. Около седмица преди тях отпътуваха последните групи организирани англичани.
Малко по-рано приключи сезона за скандинавските туристи. Въпреки отлива на туристи от Германия и Великобритания и песимистичните прогнози в началото на лятото, интересът към България през цялото лято остана повишен. Един от най-големите туроператори "Томас Кук" отчете 2 % ръст на туристите от всички държави, посетили страната. Както съобщи представителят на "Томас Кук" и "Некерман" за България и управител на "Елит тур" ООД Христо Колев, отливът на германците се обяснява не с условията в нашата страна, а с природните бедствия в Европа - суши, пожари, наводнения.
Успешно лято отчита и "ТУИ България". "Броят на туристите нарасна с около 6%, а оборотът - с около 5%", заяви изпълнителният директор на дружеството Валентин Йосифов.
Според него на различните емитентни пазари картината е доста различна. При ТУИ Германия отбеляза плюс от около 10 %, въпреки не особено добрия старт на записванията.
По-слабо е представен британският пазар от миналата година, но това е тенденция, която не е типична само за България, а за всички организирани пътувания от Великобритания. Белгийският пазар изненадващо отбеляза много добър ръст. "Звездата" за лято 2007 е холандският пазар, където ТУИ отчита над 30% плюс. Австрия и Швейцария, след добрите години около 2002-2004, продължават тенденцията на свиване на пазара.
За първа година и то в пъти е увеличен броят на туристите от Франция. Очакванията са тази тенденция на френския пазар да продължи и през следващата година, според прогнозите на "ТУИ-България". Докато "Томас Кук" щурмува английския пазар с My Travel и смята да бъде безспорният лидер на пазара във Великобритания и Скандинавските страни.


Прочетено: 2037 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Машините на Леонардо wood Конкурс прическа Бургас 2009 евро 2008 Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Тройна дъга над Бургас ЦЪРКВА това си е моята приятелка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development