Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Цяло Приморско на сесия



13 Ноември 2007, Вторник


Автор: Силвия ШАТЪРОВА
Източник: вестник Фактор

Първото заседание премина при невиждан интерес и в отсъствие на бившия кмет Димитър Димитров

Бившият кмет на Приморско Димитър Димитров не се появи на първата сесия на Общинския съвет, нито се закле като съветник. Според членове на коалицията, която издигна Димитров за кандидат –кмет, той ще настоява пред съда за касиране на изборните резултати в общината.

Димитър Димитров загуби на балотажа от Лиляна Димова с 227 гласа.  „Аз мисля, че той трябва да си почине и се вижда желанието на хората от общината за това. На първия тур достигнахме 81 % активност,  което е един от най-големите проценти в България, хората ги вълнуваше кой ще ги управлява следващите четири години“, каза Тодор Илиев, на който малко не достигна да отиде на балотаж с Димитър Димитров.  

Първата сесия в Приморско премина при невиждан интерес, любителски камери запечатаха събитието.

Почти цяло Приморско се бе стекло да види клетвата на своите избраници.

Залата прие с неодобрение прочитането на имената на Димитър Димитров и хората от неговата листа за съветници.

Заседанието официално бе открито от областния управител на Бургас Любомир Пантелеев, който пожела на жителите на общината спокоен, заможен и успешен живот.

По закон председателството на първото заседание на новоизбрания общински съвет бе поверено на най-възрастния присъстващ в залата общински съветник - Атанас Стойчев.

Банкерът Тодор Илиев пое председателството на новоизбрания Общински съвет в Приморско. Той бе единствената кандидатура и бе избран с 11 гласа от 12 присъстващи в залата общински съветници.

„Изборът е признание за работата, която сме вършили досега.  При нас не говорим за партии,  всички се обединихме в името на община Приморско“, заяви Илиев. 

Допълнително бе избрана и временна комисия, която да изработи проект за Правилник за работата на Общинския съвет и постоянните комисии към него. По споразумение в състава на комисията влязоха по един представител на политическите сили в Общинския съвет.

Новоизбраният кмет на община Приморско Лиляна Димова получи символичния ключ на Приморско и огърлицата – символ на местната власт. Те й бяха връчени пред жителите на общината от вр.и.д. кмет на Приморско Радка Георгиева.

Интервю

Лиляна Димова,

Новият кмет


Мисля за нов екип

-Г-жо Димова, какво очаквате да заварите в кметския кабинет?

-Подреден кметски кабинет, какво мислите, че ще заваря в него? Разбира се, в понеделник ще уточним всичко. Искам да видя какви са приходите и разходите , да разбера имаме ли задължения или наистина нещата са много добре в нашата община. Ще ми се да направя една работеща общинска администрация, струва ми  се, че това не бе постигнато за последните години.  Желанието ми е хората да бъдат удовлетворени,  като влизат в общината.

- Какви промени ще направите и кои  ще влязат в новия екип?

- Много прибързано е да го кажа, но съм мислила за нов екип -да.  Ще има нов екип, той обаче няма да е ясен  до края на седмицата. На този етап смятам, че двама заместник-кметове са напълно достатъчни.

- Ще запазите ли някой от старите?

- Не съм мислила по този въпрос.

- Някои от политическите сили сигурно ще настояват за места в администрацията заради подкрепата, която Ви оказаха, как ще ги удовлетворите?

- Искам да ви кажа, че никой преди балотажа не е поискал нещо, т.е  тяхната подкрепа беше продиктувана в чисто човешки план, защото всеки е осъзнал нуждата от промяна. Няма ангажименти, договорки.

- Какво очакват хората от Вас, по време на първата сесия имаше твърде много  жители на града в залата на читалището?

- Хората се чувстват свободни да участват активно в живота на общината. Важното е  да бъдат информирани навреме, за да вземат по-дейно участие. Това ще се реши с правилника за работа.

- Обадиха ли Ви се от БСП, получихте ли похвала?

- Всички се радват, помагали са ми в годините и е съвсем нормално да се радват на една такава победа.

- През първите дни от миналата седмица много се говореше за запечатване на кабинети в общината, какво е състоянието сега?

-   Колеги констатираха, че са отворени врати. Сложени са лепенки на входни врати, които са били отворени.

-Става въпрос за превантивни мерки за сигурност ли?

-Точно така         , без да има абсолютно никакви задкулисни намерения и на следващия ден отидох и  лично махнах лепенките,  за да могат хората да продължат да работят. Трябва да ви кажа,  че от понеделник се работи рутинно, както  и преди. Няма паника.  Нормално е хората да се притесняват, идва нов работодател, но мисля, че  са спокойни.

- Коя е първата докладна записка, която ще внесете в Общинския съвет ?

- Не съм мислила.



Прочетено: 3135 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
СУЕТНОС Заслон в местност Силкосия Аз И Брат ми  с децата . pepi ГРАФИЛА 2009, Бургас паметникът на Руската армия Пони тоже кони зад облаците плахо наднича... kupi dari Бургас тия бански нищо не скриват... Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development