Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бомба за Пойзъна



Ключови думи:
11 Ноември 2007, Неделя


Автор: Севдалина ПЕНЕВА
Източник: вестник Фактор

Адската машина била взривена пред дома на криминално проявения Николай Пенев минути след като той излязъл от дома си

Стъклата от първия до последния етаж на вход “Б”, блок 43 в к-с “Бр. Миладинови” са строшени от взривната вълна

 Бомба избухна пред дома на Николай Пенев, известен с прякора Пойзъна в ранните часове на 8 ноември. Мощният взрив е отнесъл вратите на трите жилища на втория етаж в блок 43 в жк «Братя Миладинови». Адската машина е била заложена пред средния апартамент, обитаван от Пенев и съпругата му.
Екшънът се разиграл малко след 4,00 часа, минути след като Николай излязъл, за да прибере жена си от дискотека. Това спасило живота му, коментираха вчера съседи от вход Б. Според криминалистите обаче, бомбата е по-скоро за сплашване, не за убийство. Взривът е възпроизведен от възпламеняване на тротилова шашка с неустановен до момента еквивалент.
Устройството е било поставено в долния ляв ъгъл пред входната врата и най-вероятно е задействано дистанционно. Атентаторите са били подведени, че Пойзъна си е у дома по това време, предполагат от полицията. На излизане от апартамента той оставил осветлението в стаите включено, работило и DVD-то в хола.
Взривната вълна е отнесла и остъклението на терасата в кухнята, натрошени са стъклата на стълбището от първия до последния 6-и етаж на сградата. На някои от жилищата са изпадали даже дограмите от прозорците.
Бяхме си легнали, събудихме се от ужасния гръм, последван от пукота на счупените стъкла, разказва семейство, което живее на първия етаж. Хората във входа вчера още бяха в стрес. Въпреки силната уплаха обаче, някои от пострадалите бяха започнали да разчистват отломките в домовете си.
«Отдръпнете се да не падне вратата върху вас, пантите са изкъртени», предупреждаваха комшиите вляво от Николай Пенев. Нито един от тях не бе видял престъпниците, отричаха да са чули подозрителни шумове преди взрива. Хората отбягваха да говорят и за съседа си, станал мишена на неизвестните нападатели.
Вчера Пойзъна не бе в дома си. Вместо него, в една от стаите се бяха затворили двама младежи  от близкото му обкръжение, за да пазят жилището. И да пречат на фоторепортерите да снимат пораженията вътре.
Пенев е на 29 години, криминално проявен, съден за разпространение на наркотици и кражби. Името му се свързва с наркодилърите на «свободна практика». Според източник от полицията Пойзъна се отчитал на Димитър Желязков - Очите преди няколко години, работил за него и до ареста на наркобоса през април т.г., но никога не е бил в най-близкото му обкръжение.
Откакто Очите и групата му за търговия и разпространение на наркотици са в ареста, по всяка вероятност Пойзъна се е опитал да се пробва сам на пазара. Това засега е основната версия, по която работи полицията в Бургас. 



Прочетено: 2708 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Конкур глазами зрителя през гората, до морето Алуминиеви парапети Промоция Машините на Леонардо Флора Бургас 2009 ухажване Театър за драма. опера и балет, Бургас. До другото лято Пътна помощ Алекс Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development