Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ваклин Стойновски: Ние поднесохме изненадата на тези избори



Ключови думи:
02 Ноември 2007, Петък


Източник: вестник Фактор



- Г- н Стойновски, пет дни след първия тур на изборите каква е равносметката за Вас и коалицията, която представлявате?
- Изборите минаха,  надявам се емоциите малко  да се  се  уталожили и  всички да си спомним за онова, което винаги стои на дневен ред и  че след тях трябва да работим за Бургас. Оценям  нашето представяне на изборите като изключително добро. Всички признават, че сме изненадата на тези избори. Една млада политическа формация, гражданско движение, което взе  12 000 гласа подкрепа за кмет. Основната изненада е, че ние - Коалиция Ваклин Стойновски за БУРГАС се наредихме като трета политическа сила, като изпреварихме включително БСП. В момента има един нов общински съвет, в който съм щастлив, че влязоха много достойни хора и се надявам промените, които Бургас от дълго време очаква, да се случат.
- Веднага след изборите започват да се правят коалиции, наяве излизат договорки от преди кампанията?
- Ако ще говорим за договорки, Ваклин Стойновски с никого не прави такива, вие помните, че ние бяхме единствените, които преди изборите казахме точно как ще постъпваме. Ясно заявих, че няма да търгувам с гласа на избирателите и гласовете, които са ми дадени, за да си издействам някакви облаги в следващото преразпределяне на властта, което настъпва винаги след избор. Договорки няма с никого.
- Притеснявате ли се, че всички представители на новото управляващо мнозинство в местния парламент декларират, че ще започнат първо с ревизия на всички общински сделки?
- Аз желая да има ревизия на сделки в общината, така че не мога да се притеснявам.  Това изискване е част от нашата предизборна платформа - всички сделки на общината до момента според мен трябва да бъдат ревизирани.  Трябва не само да се създаде комисия, но и да се назначи отделен независим орган, който да направи пълна ревизия на всичко, което се е случило през изминалите четири години. Не бих желал Общинският съвет и администрацията да се занимават само с това, те трябва да развиват града, но си има органи, включително икономическа полиция, прокуратура, които трябва да разследват и да ревизират.  Аз самият съм свидетел и гражданите са наясно, че голяма част от нещата, които се случваха в общината, не бяха както трябва. 40 % от собствеността на община Бургас не беше продадена, а раздадена през последните четири години. Нека сега да се направи една ревизия, има доста неща, които ще бъдат интересни за гражданите.
- Коя е първата докладна записка, която вашата група ще внесе в Общинския съвет?
- Вижте, аз досега не съм бил в Общинския съвет и не съм запознат с точните механизми на работа, но едно от първите неща, които ние ще искаме да се случват оттук нататък е да няма заменки и конкурси, а ако се налага нещо  да се продава - то да става с явен търг и явно наддаване. Това ще подобри многократно приходите в общинския бюджет.  Това беше една от основните точки в нашата предизборна програма - да се преустанови порочната практика на конкурси, на заменки. Хората не знаеха какво се случва в общинския съвет.  Ще работим по предизборната си програма, която е много идентична с предизборните програми на останалите кандидати.
- Един от парадоксите на тази кампания беше политическото брокерство, прибегна се към купуване на гласове сред ромсокто население.  Видяха се момчета с джипове в ОУ"Васил Левски " и мъже със списъци в ОУ "Найден Геров", Вие възползвахте ли се от този начин за привличане на гласове?
- Естестевно, че не. Това, което държавата се сети да направи на втори тур, е на тези горещи точки, като училището в Горно Езерово и Меден рудник, да изпрати полицейски сили. На тези избори нашите застъпници видяха, че на практика се изсипваха по четири-пет големи джипа пред секциите. Там седяха едни момчета необезпокоявани, а  полицията можеше да ги респектира, като ги прибере в районното управление. Относно купуването на гласове бях ясен преди началото на кампанията - държавата можеше да направи нещо друго - да разясни на гражданите, че никой не може да проследи как са гласували и тогава парите на тези, които плащаха, щяха да отидат на халос. Моят призив беше: "Вземете им парите, вземете им кебапчетата, обаче гласувайте по съвест, защото никой не може да ви види как гласувате".
- В навечерието на изборите в деня за размисъл се появи в. "Експресен Черноморски фар". Той беше изцяло с много позитивни материали за Вас, имате ли вие отношение към него?
- Разглеждам този въпрос през последните два-три дне много активно,  защото смятам, че това беше един много интересен тип компромат. Беше изваден един вестник с абсолютно безмислени, позитивни материали за мен. Просто, ако го прочетете, ще видите, че той не ми носи някакъв дивидент и е направен и разпространен точно преди самата изборна кампания, за да се заговори за такова нещо и  на мен наистина ще ми е много интересно да се хванат поръчителите на този вестник.  Той на мен не ми е изгоден и смятам, че е направен като компромат срещу мен.  Няма логика ние да сме го направили, не ми носи никакъв плюс.


Прочетено: 2185 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жреци на музите 2009 Египет БЪДИЩЕ БГ СМЕШКИ Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи БСУ пътят за никъде Добро утро Стена Истанбул Мишка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development