Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Като кмет ще бъда воден от морала, отговорността и професионализма



Ключови думи:
19 Октомври 2007, Петък


Източник: вестник Фактор



Георги Маринов, кандидат за кмет на община Несебър, издигнат от ГЕРБ, 58 годишенЮридическо и международен туризъм. Бивш заместник началник на РПУ Слънчев бряг. В момента - управител на почивната база на УНСС в Равда.Семеен с две деца.

Поради големия интерес “Фактор" публикува интервюто на кандидата за кмет на ГЕРБ за община Несебър Георги Маринов по телевизия СКАТ с водещ Десислава Тодорова

- Г-н Маринов, израснал сте в рибарско семейство. Какво ви даде това?
- Не бих могъл да отговаря с една дума. Трудният живот на семейството ми ме научи на много неща. В детството си се налагаше да чувам предимно думите “ няма" и “не може". Но това по- късно ми даде качеството да съм здраво стъпил на земята независимо от това, какво съм постигал или през какви изпитания съм минавал. Мога да кажа, че съм доволен от това, което съм постигнал. С достойнство, честност и упоритост. Създал съм обществена позиция, уважението на хората, с които съм работил. И най- вече- старал съм се да спазвам една от препоръките на моя баща, че човек има едно достойнство и ако го загуби -губи всичко.
- Досега не сте се занимавал с политика. Сега обаче сте издигнат от партия ГЕРБ за кмет на Несебър. Защо решихте да влезете в политиката?
- Ако проследите моята автобиография ще видите, че цял живот съм работил за хората и съм живял с техните проблеми. Като общественик за мен не е безразлично общината, в която живея по какъв начин се развива и как се управлява. ГЕРБ изповядва принципи и идеи, които съвпадат с моите виждания. Изхождайки от богатия си житейски опит, смятам, че мога да бъда полезен на община Несебър и допринеса за подобряване на управлението й. Самият факт, че община Несебър се свързва със синонима - “корупция" достатъчно ме мотивира, за да вляза в управлението и с моето умение и хъс за победа да дам своите умения, за да изчистим общината от това не дотам достойно име.
- Казахте воля за победа..... Кои са тези ваши принципи, от които ще се ръководите ако вземете кметския пост на община Несебър?
- Ще бъда воден от морал, отговорност и професионализъм. Професионализмът без морал и отговорност е неконтролируемо и вредно явление.
- Роден сте в Обзор, от колко години живеете в Несебър?
- От 23 години, децата ми са израснали тук , в момента и двамата са студенти.
- Има ли разлика между живота на хората, които живеят в град Несебър и тези, които са в селата на общината?
- От многобройните срещи ми направи изключително неприятно впечатление и аз самият се почувствах неудобно, когато видях нищетата, в която живеят гражданите в по- малките селища. Само на 15 километра от Несебър могат да се видят нерегламентирани сметища и разбити улици и никой не го е грижа за това. Основните проблеми - здравеопазването и сигурността на гражданите не са гарантирани. Ако не осигурим спокойствието и нормалното благоустройство и благосъстояние на хората- нямаме право да говорим за грандиозните планове, които пишем в програмите си.
- Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на община Несебър?
- Има много задачи, които могат да бъдат поставени на първо място. Но изхождайки от това, че обикновено живота си поставям на чисто, ще започна с назначаването на независим общински одит. Трябва да бъде извършена проверка, какво е оставило като наследство предишното общинско управление и веднага след това да се определят приоритетните ни задачи. Естествено няма как да не видим състоянието и потенциала на сегашната администрация. Друга безспорно приоритетна задача е подобряване на чистотата в общината, тъй като това е сериозен проблем, който трябва да започне да се решава.
- Какво е вашето отношение към общинската собственост - трябва ли да се продава или запази?
- Категоричен съм: общинската собственост трябва да се съхранява и развива - с публично- частно участие, но при всички положения да е в ръцете на общината и общината да печели от нея. Защото ще дойде време, когато ще се наложи да купуваме имоти на безбожни цени само, защото сме допуснали сега това да стане. Както в предишното управление - неизгодни заменки и отдаване на безценица на общинската собственост. Всичко това не е правилно и затова ние категорично ще искаме общинската собственост да се запази.
- Не веднъж сме показвали многобройните заменки в Несебър, от които се облаготелстват определени лица. Вие обаче сте бивш служител на МВР и моят въпрос е - как трябва да се осигури реда и спокойствието в община Несебър?
- Това е един сериозен проблем. Възрастните хора се страхуват, разказват как вечер залостват вратите и не знаят дали ще осъмнат. Това е нещо, което ми дава амбицията да направя общинска полиция. Защото щатът на РПУ- то не е достатъчен. От 20 години той не се е променял, техниката не е актуализирала, а община Несебър расте, населението расте. Сега лятото командироват полицаи от вътрешността на страната, но това също не решава проблема. Те се на наясно със ситуацията, с предизвикателствата, а и като количество са крайно недостатъчни. Ето защо създавайки общинска полиция ще се подобри сигурността на туристите и местните, и то целогодишно.
- Как ще спрете незаконното строителство в града и ще ограничите презастрояването?
- Проблемът с незаконното строителство в Несебър идва от масовото неспазване на законите и липсата на какъвто и да е контрол от страна на компетентните държавни и общински органи. Не си спомням за толкова години, общинската администрация, независимо от коя партия е била, да е сигнализирала РДНСК и да е настоявала за премахването на незаконните постройки още преди да бъдат изцяло издигнати. На мястото на зелени площи и места за трафопостове се издигат жилищни сгради. Има места, когато между тях има толкова малко отстояние, че трудно може да се направи една зелена ивица, камо ли повече. И всичко това е станало с благословията на местната власт. Всичко това показва едно - тотално незачитане на законите. Проблемът с незаконното строителство може да се реши само и единствено ако има воля да се спазват законите - и нищо повече. Тогава никой няма дори и да си помисли, че може да си позволи да гази правилата и издига незаконни палати. Защото ще знае - че намеренията му ще бъдат осуетени. Но кметът трябва да си влезе в ролята и да не си затваря очите.
- Несебър има сериозен проблем с капацитета на пречиствателната станция, канализацията и електроподаването. Как възнамерявате да го решите?
- Със създаването на силен отдел за кандидатстване по европроекти. Защото Европа е готова да даде реални пари - просто трябва да сме достатъчно настоятелни и представяме достатъчно конкурентноспособни проекти, за да вземем тези средства.
- Как предлагате да се реши проблема с паркирането в града?
- Трябва да бъдат изградени паркинги на подходящи места, след като се съобразим детайлно с градоустройствения план на града. Проблемът с паркирането е изключително болезнен и неотложен, чието решаване ще е приоритет. Трябва да се определят местата за изграждането на нови паркинги и тогава да се изгради нов транспортен и пропусквателен режим. Когато се създадат условията ще последва и контрола. Все още има места, на които да се създадат такива паркинги. И друго- старият град трябва да е туристически център, а не битпазар. Несебър трябва да е исторически и туристически, а не търговски център. Без безразборна и хаотична търговия. Тя трябва да бъде определена - сувенирна.
- Как ще се противопоставите на общинския съвет при опити за прокарване на частни интереси?
- Като вкараме възможно най- много съветници. Когато се изберат чисти хора, с нагласата да работят за развитието и съхранението на този град , а не с нагласа да правят бизнес с цел облагодетелстване от общината. Надявам се, че разумът на хората ще надделее и ще преценят на кои хора трябва да дадат своя вот и своето доверие. Ако се вгледате в листата на ГЕРБ ще видите изключително стойностни хора, които не са участвали в политиката, успешни в професията си, които не са имали допир с властта и които са се подписали под декларация, че ще следват определени принципи на почтеност и отговорност. ГЕРБ е сериозна партия и има контрол на всички нива, никой няма да позволи някой да опетнява цяла организация, защото е решил да забогатява по лесен начи



Прочетено: 2289 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерландия 2011, Ямбол братска дялба Предлагаме инкубатори за люпене на яйца съботно кафе pepi Флора Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 След баня Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development