Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Гласът на младите ще промени статуквото на тези избори



Ключови думи:
19 Октомври 2007, Петък


Автор: Татяна Иванова, Студент, Юридически факултет, БСУ
Източник: вестник Фактор

Общината е пълна с чичковци и лелки, на които след изборите ще им дърпаме ушите

Повод да напиша тази статия не е поредната агитация дни преди изборите. Аз не мога да впечатля избирателите със стабилни финансови позиции, всевъзможни дипломи или образование, получено в чужбина. Аз съм студентка от юридическия факултет на БСУ и всички предизвикателства са пред мен. Реших да направя това обръщение към моите  познати, приятели, колеги, роднини и избиратели. Това което ми прави впечатление е, че всички реагират еднакво, когато им кажа, че съм кандидат за общински съветник, трета в листата на  ПД Социалдемократи с No 43 от интегралната бюлетина. Обикновено реакциите са от “Ти сериозно ли?" или “Малка си още!".
Не виждам нищо нелогично един млад човек като мен да се опитва да направи нещо за своя роден град, града, в който иска да остане да живее, учи и работи. Дори напротив, ако имаше повече такива като мен, Общината нямаше да е пълна с хора, които да ни дърпат надолу като си  въобразяват, че младите пак няма да гласуват и келепира ще продължи още 4 години. На мен лично ми писна  да ни замазват очите с т.нар. предизборни градинки, а едновременно с това игрищата по училищата да пустеят. Писна ми от лъскави фонтани и големи магазини в центъра и едновременно с това западнали жилищни квартали. Имаме големи и скъпи хотели с басейни и SPA центрове, а ни липсва един нормално функциониращ, чист обществен басейн, който да е по джоба и на най-обикновения студент и ученик. Не е логично 4 пъти по-малки градове да имат МОЛ, зимни пързалки, известни вериги дискотеки и заведения, а ние да си мечтаем за тях, само защото е по- важно нечие протеже на някой от Общината да развива бизнеса си на територията на нашия град. Мога да се опитам да променя това и още много други неща и затова реших да престана да се надявам “Някой" от Общината да ме чуе и да направи нещо по въпроса, стига съм чакала Неволята. По-добре аз да бъда този “Някой".
Най-важното, което всеки гражданин може да направи за града си, е да гласува. Така преставаш да стоиш зад кадър и започваш да играеш главната роля.


Прочетено: 2423 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мандарин Декоративната кула до хотел Пролет на село Созопол pepi Египет Лилиум Аз Гъбките Best friends
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development