Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол - водеща туристическа дестинация



Ключови думи:
19 Октомври 2007, Петък


Източник: вестник Фактор

Созопол ще има кризисен център с горещ телефон за спешна помощ

Созопол да е водеща туристическа дестинация и стабилна икономическа зона за нови инвестиции - затова ще се бори независимият кандидат за кмет на община Созопол Веска Караманова.  Бъдещето на града ни е в туризма, затова една от идеите ни е да изградим информационна система за директна резервация на преки наемодатели. Така ще се подпомогнат собствениците на семейни хотели и частни квартири, които ще предлагат базата си в единна информационна система, сподели Караманова при представяне на програмата си пред представители на туристическия бранш.
Догодина ще бъде готов и новият Туристически информационен център в града. Забавянето на обекта е в резултат на проучване и експониране на археологическите находки, открити на терена, припомниха експерти. Подобен център ще има и в Черноморец.  "Една от идеите ни за развитие на културен туризъм и целогодишност на сезона е възстановяване на зимната академия на изкуствата "Аполония", каза Караманова. Приоритетни задачи са завършване на елподстанцията и отреждане на терен за нова, изграждане на колектори и тласкатели за отвеждане на отпадните води до пречиствателната станция, изграждане на втора камера на водоем в м. Св. Марина. За квартал Мисари ще бъде изградена цялостна инфраструктура-канализация, водоснабдяване, електрификация, осветление и кабелизация. В програмата на независимия кандидат за кмет, подкрепена от БСП и широка коалиция от партии, е заложено още изграждането нови пешеходни пространства и паркинги край морето, нов крайбрежен булевард, както и аквапарк и тенискорт, нови подходи, осигуряващи достъп на гражданите до морето в м. "Буджака".
Кризисен център с горещ телефон за спешна помощ на деца и родители, с подкрепа от специалист да бъде изграден в Созопол, е заложено в програмата за управление на кандидат-кмета Веска Караманова. Същевременно се предвижда участието по програми на социалното и здравното министерства да продължи и занапред. Успешната дейност по реализиране на общинската програма за профилактика и превенция на здравето също ще бъдат приоритетни през следващие четири години.  В програмата на Краманова са заложени още разкриването на обекти на Домашния социален патронаж в Равадиново, Крушевец, Габър, Зидарово, Извор, Присад и Вършило, както и откриването на социална работилница в с. Росен и хоспис в с. Присад. Като приоритет  в програмата е отредено място и за хората с увреждания, голяма част, от които са безработни. За тях в Созопол ще бъде създадена  трудова борса. В с. Равадиново ще бъде организиран дневен център за деца и младежи с увреждания.


Прочетено: 2464 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Истанбул рибари закачалки 2 Pepi Пристанище Приморско 1 синьо Алеша Бургас, ФЛОРА 2009 джу зън-зън Международен Семинар на фризьорите София
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development