Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Не е човешко правителството да прави учителите на маймуни



12 Октомври 2007, Петък


Източник: вестник Фактор

Всички кандидати за кметове и общински съветници на БСП, ДПС и НДСВ да се оттеглят от изборите, призова Новото време

Нововремци на емоционална пресконференция в Бургас призоваха партиите от тройната коалиция да кажат позицията по стачката, или да се оттеглят от изборите. “Шимпанзета са всички, които не разбират, че учителите протестират не за заплати, а срещу безхаберието и наглостта на днешните управляващи. Правителството на Сергей Станишев ще остане в българската история като единственото, което е провалило учебната година от Освобождението до днес и заради провала ги призоваваме да се откажат от участие в местните избори", каза Мирослав Севлиевски. Зам.-председателят на Новото време е в града за семинара по изборни практики, който провежда германската фондация “Фридрих Науман" за нововремските кандидати за местните избори.
“1,5 процента е разликата в ДНК-то на човека и шимпанзето, но това прави човека съзнателно същество. И си помислете, дали като не гласувате, не се връщаме с този процент назад в еволюцията. Всеки глас за Новото време ще промени Общинския съвет в Бургас, каза още Севлиевски.
Гаврата с учителите е страхотен скандал, който няма да остане без последствия за управляващите. Задава се тежка зима за българите и това вече го усещат всички българи. БСП отново вкарва страната в дупка и това ще им се върне още сега, на местните избори". Така Севлиевски коментира националните учителски протести.
Според него, представителите на БСП, ДПС и НДСВ, които се кандидатират из цялата страна за местната власт, мълчат. А трябва да кажат и то сега - преди изборите, дали с мълчанието си не подкрепят Станишев, Орешарски, Вълчев и целия кабинет, който унижава и мачка представителите на най-уважаваната професия. Ако не кажат, да се махат. Както ще се махне и правителството.
Севлиевски призова всички кандидати за местните избори да последват примера на Общинския съвет в Поморие, където председателят Стоян Стоянов, който е водач на листата на Новото време в града, свика извънредна сесия, за да се гласуват и отпуснат допълнителни средства за заплати на учителите. “Така се показва грижа за хората, а не с мънкане и обиди за седенки", каза още зам.-шефът на новото време. Като не може правителството, нека общините да спасят образованието. Защото това ще е първата провалена учебна година в демократичната история на България и това е един от големите провали на БСП.
 “Протестът на учителите се разраства и стига точката на кипене, заради унизителното отношение на управляващите към хората, които възпитават бъдещето на България.
Стачката блокира цялата столица и здраво уплаши БСП. В парламента не случайно отново заговориха за 10 януари преди 10 години", каза още зам.-председателят на Новото време.
Помислете пак, дали искате да изберете хора, които ще унижават учителите, ще ги морят от глад, ще оставят децата без бъдеще. Трябва да се гласува, но и да се мисли какви хора избираме.
Севлиевски представи кандидатите за съветници от Новото време в Бургас и населените места от общината. Нововремци са млади, образовани и работливи. Те са нормални хора, а Бургас има нужда от нормално управление.


Прочетено: 2008 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Welcome Цвете Връзка Созопол Черноморец-Поморие Spirit of Burgas 5 Конкурс прическа Бургас 2009 Под И Над Йоан Костадинов Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development