Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изместват бургаското сити в района на порта



Ключови думи:
06 Октомври 2007, Събота


Автор: От Весела ГОРАНОВА
Източник: вестник Фактор

Павел Маринов: Обвързваме индустрията и образованието

Успехът ви на изборите зависи и от диалога с бизнеса. Не без значение е вашата оценка за неправителствените организации, обърна се към Павел Маринов /вляво/ по време на срещата Цанко Иванов-председател на БТПП /втория вдясно/
Снимка Митко ДИМИТРОВ


За да възродим икономическата мощ на Бургас трябва да обвържем индустрията и бизнеса с образованието. За целта общината трябва да създаде специален фонд, който да подпомага и развива заложбите на младите хора и да ги насочва в специалности, където бизнеса има нужда. Това заяви водачът на листата на БСП Павел Маринов при среща с ръководството на Търговско промишлената палата. На нея присъстваха още кандидатите на левицата за съветници Георги Киров, Аргир Бояджиев, Евгени Мосинов, Драгомир Драганов, а от страна на палатата членове на Управителния и Контролен съвет.
Основата, на която групата общински съветници ще заложи е образованието, в смисъл подготовката на кадри за нуждата на бизнеса, обясни идеята Павел Маринов. На всички бизнесмени е известно какъв голям проблем се създава, когато искат да направят някаква инвестиция и се оказва, че няма достатъчно добре обучени специалисти затова, каза още водачът на листата на БСП. Именно затова трябва да се намери някаква форма на публично частно партньорство, за да могат младите хора да се доразвиват в посока, където има нужда от тях.
Председателят на БТПП Цанко Иванов постави редица въпроси, свързани с взаимодействието на органите на местно самоуправление и бизнеса, проблемите с пътната инфраструктура, подобряване на административния капацитет и др.


БСП първа с програма за управление на общината

Готов е окончателният вариант на програмата за управление на общинските съветници от БСП. Специална комисия от членове на Общинския партиен съвет, заедно с представители на браншови организация, неправителствения сектор, икономисти  изготвиха програмата на социалистите за местните избори.
Акцентите в програмата на общинските съветници от БСП са по- добра инфраструктура, качествено образование и отговорно здравеопазване, коментира водачът на листата Павел Маринов. Тези три основни проблема могат да се реализират чрез проекта Супер Бургас, допълни още той.
Преструктуриране на градската среда в полза на обществения интерес чрез създаване на нов делови административен център на общината е в основата на проекта Супер Бургас. Там ще бъдат съсредоточени повечето административни, финансови и други дейности. Ще бъдат решени и пътните връзки на центъра на града с входа и изхода, както и връзките с к-с "Меден рудник" и крайбрежните зони.
Можем да предложим на младите хора начини за реализиране на техните лични качества, професионално развитие, благосъстояние и самочувствие, каза още Павел Маринов.
Нашата основна цел в новия Общински съвет е да се въведат мерки за подобряване на параметрите на общественото здраве в общината, каза водачът на листата на БСП.
Проектът Супер Бургас е гаранция за икономически просперитет на града, социално сближаване на гражданите, общината да стане здравословно и привлекателно място за живеене, сподели още Павел Маринов.



Прочетено: 2371 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Нощен Париж от Бутик БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ най-приятното място за релакс Spirit of Burgas Кайро Елена Мандарин къща Конкурс прическа Бургас 2009 Underwater паметникът на Руската армия Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development