Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ваклин Стойновски: Излязох от фирмите си, но не бягам от отговорност



Ключови думи:
06 Октомври 2007, Събота


Източник: вестник Фактор

За втора поредна година бургаския северен плаж е без жертви

“Както ви обещах преди месец, аз излязох от моите фирми, но  ще продължавам да нося отговорност за тях, за дружествата, в които съм бил участник и за тези, които носят моето име или са собственост на моето семейство и съдружници". Това обяви вчера пред журналисти кандидатът за кмет на Бургас  Ваклин Стойновски. Той каза още, че се явява за последен път пред медиите в качеството си на бизнесмен и от тук нататък появите му в публичното пространство ще са само в качеството му на политик. 
Стойновски заяви, че  всичко свързано с бизнеса му се поема от неговите близки, роднини, приятели и съдружници. Вчера той се отчете за дейността си като концесионер на бургаския Северен плаж. "За втора поредна година ние успяхме да завършим сезона без нито една жертва. Когато стартирах работата по северния плаж ви казах, че мечтата ми е да направя поне една година без жертва, а ето че втора година това нещо се случва. Това за мен е не само отговорност, това е житейски път, който показва на какво съм способен като управленец и ръководител. Това ми дава увереността да  смятам, че имам възможността, уменията и решителността да управлявам община Бургас", каза още Стойновски. Той допълни, че вече не е управител на фирма "Онтайм", която коцесионира плажната ивица северно от Мостика.
Стойновски обясни, че е излязъл от фирмите си, но продължава да е собственик на търговските марки и ги отдава под лицензионни договори. Тепърва ще уточнява каква е нормативната база и ако законът забранява той да е собственик на тези марки, ще се лиши и от договорите, които всъщност представляват доходите му в момента.
"Ще нося отговорност всеки път, когато някое от тези дружества спечели нещо от общината. Няма да бягам и да казвам, че нямам нищо общо с тях, че не са моя собственост, че там са жена ми или там са съдружниците ми", категоричен бе Ваклин Стойновски.
Той пожела да изясни и въпроса с купуването на сградата на бургаския хлебозавод, около която се изписаха много неща. Пред журналистите бе показан протокол от 13 септември, от който се вижда, че сградата на хлебозавода е собственост на “Онтайм", заплатена в рамките на договорените с ръководството на предприятието срокове. Документът е подписан от контрольор от Общинския съвет.
"Това е изрядна сделка, с която бяха платени заплатите на хората там, изплатени са и всички лихви за забава /в размер на 113 хиляди лева/, които са договорирани и са санкционирани от контрольор от ОбС. Фирма "Онтайм", от която вече съм излязъл, е въведена във владение на този обект", каза Стойновски. Той обясни, че сградата на “Хляб и хлебни изделия" никога не е била ипотекирана за сума, по-голяма от нейната стойност. Зад коментираните в публичното пространство 3 мил. 650 хил. евро, стоят ипотеките на 4 имота, като основната част от сумата е усвоена за имот, намиращ се в София - 11 дка на “Симеоновско  шосе". За всичко това бяха показани документи.
Ваклин Стойновски обяви категорично, че оттук нататък той вече не е търговец и не е предприемач и влиза в ново поприще - политиката. "Ще ме видите на тези избори под номер 30 като кандидат-кмет и като водач на листа общински съветници, но съм човек, който е бил в бизнеса, занимавал се е с бизнес, който е бил полезен за град Бургас. Моите фирми ще продължат да работят тук в Бургас, а аз ще продължа да нося отговорност за тях", увери той. Стойновски каза, че е важно, когато човек влиза в ново поприще, да даде отчет за досегашната си дейност. Той е горд с това, което е постигнал като бизнес в Бургас, защото е бил полезен за града.


Прочетено: 2172 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi 6 Водорасли Аквасорс pepi Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Международен Семинар на фризьорите София Тройна дъга над Бургас Стара църква в Созопол Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД отгоре е по-забавно и по-безопасно Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development