Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Програма за развитие на Общината в периода 2007-2011 год.



Ключови думи:
03 Октомври 2007, Сряда


Източник: вестник Фактор

ЦАРЕВО - АДМИНИСТРАТИВЕН, СТОПАНСКИ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР

УВАЖАЕМИ ИЗБИРАТЕЛИ,

Есен е. Време за избори. Пред Вас са застанали много желаещи да поемат административната власт в нашия красив край. Всички те Ви убеждават, че не трябва да вярвате на очите си и да не забелязвате направеното в Общината през последните четири години. Да забравите факта, че сега всички ние в Царево, Ахтопол, Лозенец и другите селища живеем по-добре в една по-красива и подредена община. Те говорят и обвиняват, обещават, но чувате ли да имат своя идея и програма за действията си като бъдещи кметове. Знаят ли какво и как трябва да се направи. Отговорът е Ваш и съм убеден, че ще го дадете на датата на изборите.
Вие ме познавате. С Вас сме се виждали в добри и тежки дни, били сме заедно и разделени, помагали сме си и сме спорили, но винаги ни е обединявало едно - обичта и отговорността пред семейството, приятелите и съгражданите. Затова сега, по време на изборите, се чувствам длъжен да Ви представя накратко моите идеи и планове за развитието на общината през бъдещите четири години. Искам да чуя и Вашето мнение, Вашите препоръки и заедно след изборите да превърнем Царево и всички селища в най-красивото и примамливо място по българското Черноморие. Убеден съм, че ще успеем.
Ваш Петко Арнаудов

В момента Царево е най-големият по постоянно регистрирано население град на юг от Бургас. Градът с най-голяма работеща пречиствателна станция по Южното Черноморие и собствено сметопочистване. Общината е сред шестте най бързо развиващи се територии в България и по мнение на специалисти най-переспективната за инвестиции в туризма и недвижимите имоти. Ние сме единствената Община с две собствени пристанища. Това е добра основа, върху което можем да добавим следното:
1. Завършване на реконструкцията на градския стадион в Царево с 1500 седящи места под козирка, осветление, нова писта, тревна настилка и съблекални
2. Завършване на реконструкцията и въвеждане в експлоатация като търговски център от типа "мини мол" на сградата на бившата недостроена автогара на входа на Царево.
3. Цялостно благоустрояване на района между кв. Василико и градския център, включително оформяне на нова плажна ивица и осветление на крайбрежната алея.
4. Цялостно благоустрояване - осветление, улици и тротоари на района на бившия къмпинг "Нестинарка" и зона "Север" и превръщането им две нови зони за туризъм.
5. Завършване на изграждането на канализационната система на зона "Север" и района на ромския квартал.
6. Прехвърляне от Министерство на отбраната на Общината на всички бивши казарми и други военни имоти в чертите на населените места и предоставянето им за обезщетение на бивши собственици и за задоволяване на жилищни нужди на граждани.
7. Цялостна реконструкция на общинския път Царево-Лозенец, включително и изграждане на велосипедна алея.
8. Довършване на изграждането на главния път Ахтопол-Царево със средства от републиканския бюджет.
9. Изграждане и въвеждане в експлоатация на пречиствателна станция в Ахотопол и пречиствателни модули във Варвара и Синеморец.
10. Въвеждане на лятна организация на движението в Лозенец, включително улици с еднопосочно движение и отреждане на нови места за паркиране.
11. Въвеждане на видеонаблюдение на входа на училищата и детските градини и постоянна физическа охрана.
12. Премахване на таксите за ползване на детските градини / безплатни детски заведения /
13. Намаляне на таксата за битови отпадъци и запазване на размера на курортната такса.
14. Въвеждане на общински стипендии за студенти от общината и стипендии за отлични ученици от гимназиалните курсове.
15. Поетапно въвеждане на безплатен общински междуселищен транспорт за пенсионери, хора с двигателни увреждания и социално слаби граждани.
16. Общински музей в Царево с филиали в Ахтопол и Българи.
17. Изграждане на нови сгради на кметства в Кости и Синеморец.
18. Благоустрояване на центъра и входната улица на Синеморец. Завършване на лятната естрада.
19. Проектиране и започване на изграждане на първия голф-център в Общината в района на с.Фазаново чрез публично-частно партньорство.
20. Подобряване на медицинското обслужване в общината чрез разширяване на общинската болница и снабдяването й със закупена от общината нова апаратура.
21. След провеждане на преговори с МРРБ и промяна в законодателството прехвърлянето на общината за стопанисване на централния плаж в Царево и Ахтопол. Оказване на цялостен натиск върху концесионерите за подобряване състояните на тези два плажа и осигуряване на свободен и безплатен достъп.
22. Продължаване на програмата по асфалтиране и изграждане на тротоари по общинските улици във всички населени места.
23. Осветяване и изграждане на тротоар по пътя Лозенец-Велика.
24. Подмяна на водоснабдителната мрежа, включително изграждане на водоем на Велика и изграждането на новия квартал на селото към разклона за Фазаново.
25. Започване и приключване на ремонта на бившето общежитие на "Пасат" в Царево и откриването в него на училище за подготовка на кадри за хотелиерство и ресторантьорство.
26. Цялостна реконструкция на централния площад на Царево и изграждане на нова административна сграда на общинска администрация, нова сграда на Общинския съвет, нова сграда на Районен съд и прокуратура.
27. Изграждане на нова автогара и поща в Синеморец
28. Ремонт на църквните храмове-паметници на културата и благоустрояване на околните пространства в с. Бродилово и Кости.
29. Основна реконструкция и разширяване на пътя Бродилово-Царево.
30. Реконструкция на сградата на старото кметство в Ахтопол и настаняване в нея на нова здравна служба и филиал на общинската болница.
И накрая, но не на последно място, а може би и най-важни са действията ни по обществено обсъждане и приемане на проекта за нов Общ устройствен план на Община Царево и изграждането на общинско яхтено-пътническо-рибарско пристанище в Царево и яхтено-рибарско пристанище в Ахтопол.
Това са моите ангажименти пред Вас. С общи усилия бихме постигнали и много повече. Убеден съм и разчитам на Вашата подкрепа.

ПЕТКО АРНАУДОВ



Прочетено: 2619 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Добро утро Мебелна Фабрика ДИЕЗ Бургас, Богориди, 2003 Жълтурче.jpg Мото клуб Кой си изгуби мидите? ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Конкурс прическа Бургас 2009 Духовности витраж3 водопадите край с .Стоилово.JPG ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development