Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Евгени Николов: Ще бъда прът в колелото на корупцията



Ключови думи:
03 Октомври 2007, Сряда


Автор: Маргарита Петрова
Източник: вестник Фактор

Ще работя открито и то в обществен интерес, без да облагодетелствам шепа фирми

По време на посещението си в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази подкрепата си за кметската  кандидатур на Евгени Николов в Царево

През септември миналата година Евгени Николов става координатор на Сдружение ГЕРБ в Царево. През настоящата година той е лидер на общинската структура на вече учредената партия. Издигнат за кандидат за кмет на община Царево от политическа партия ГЕРБ.

- Какво накара млад човек като Вас да влезе в политиката?
- Аз съм далеч от мисълта, че политика трябва да се прави само с възрастни хора. Европейска тенденция е да влизат все повече млади и то не просто в политиката, а в управлението. Слава Богу, такава тенденция има и у нас. Сергей Станишев е едва на 29 години, когато влиза във ВС на БСП, на 35 става председател на партията, а на 39 - министър-председател на България. Още един  ярък пример за това е Милен Велчев, който стана министър на финансите на 35 години. Е, аз съм на 37. Не виждам причина възрастта ми да е пречка да стана кмет на община Царево. А колкото до мотивите ми да вляза в политиката - уморих се да бъда лъгания десен избирател. Реших, че по-добре е да участвам, отколкото да гледам отстрани и да се оплаквам. Избрах ГЕРБ, защото споделям основните политически принципи и управленска програма на партията. Единствено ГЕРБ е надеждна алтернатива на политическото  статукво в момента. Станах лидер на общинската организация, защото ме избраха за това. Вероятно колегите са открили в мен организаторски и лидерски качества. Искам да участвам в развитието на община Царево не само като гласоподавател, а като действащ политик и управник. Уверявам ви, че аз ще бъда прът в колелото на корупцията.
- Защо се кандидатирате за кмет?
- Аз живея в тази община и познавам нейните проблеми. Имам воля да работя открито и то в обществен интерес, без да облагодетелствам шепа фирми, защото една от формите на проявление на корупцията е именно концентрацията на хората, които получават обществени поръчки. Такава е и реалността  в момента в Царево и гражданите не са слепи за това. Общественото мнение ще бъде коректив на моето управление. Готов съм да проведа публично обсъждане  в читалището на града  на проекта за общински бюджет преди още да бъде внесен за приемане в Общинския съвет. С подобни действия не само ще гарантирам прозрачността на управлението си, а ще мотивирам гражданите с все повече разбиране да участват в управлението на общината. Така разбирам аз открито антикорупционно  управление.
- Говорите за борба с корупцията. Как възнамерявате да се справите с нея?
- Мисля, че най-важното за една община е да има прозрачност на процедурите при възлагане на обществените поръчки, общинските замени и продажби. Както казах и преди, доказателство за антикорупционната политика ще бъде фактът, че поръчките ще се печелят от различни фирми, а няма да се облагодетелстват малцина. Първото нещо, което ще направя като кмет е пълна ревизия на досегашните сделки на общината. Ще огранича възможностите за вземане на решения на чиновническо ниво. Възнамерявам и публично да разоблича всеки корумпиран. Колкото по-открито е управлението към гражданите, толкова по-малко са възможностите за задкулисни далавери. Аз съм за такова управление.
- Споменавате администрацията. Какви промени виждате там?
- На първо място ще подобря качеството на услугите. Ще има абсолютно открита към гражданите администрация. Ще създам Харта на клиента с ясно определени стандарти за качеството на административното обслужване. Така че, когато гражданите влезнат в общината да знаят своите права и да ги отстояват. А когато влезе неориентиран възрастен човек,  да не го прехвърлят от гише на гише и да не се държат неуважително към него. Поведение, което  за съжаление често се среща сред административните служители. Моята администрация ще се държи с гражданите като със свои работодатели.
- Какво е Вашето отношение към малцинствата?
- Много обичаме да говорим за малцинствата преди избори. През останалото време никой не се сеща за тях. Не е тайна за абсолютно никой, че в предизборна кампания ромите обилно ги хранят с кебапчета, за по-сигурно получават и по десетина лева, само и само  да гласуват за дадена партия. Вероятно Арнаудов се е отказал от кебапчетата и сега, предизборно, им дава временна работа. Виждам, че група роми сменят плочките на тротоара по главната улица. Това, разбира се, не им решава проблема, защото до следващите избори пак ще гладуват. А представете си как изхранва многодетното си семейство един гладен, безработен ром. Аз смятам, че интеграцията на ромите се заключава в едно единствено просто нещо: трябва да им се намери работа. Това не е въпрос на голо обещание, а на реална необходимост за цялото общество. Ако работят, няма да се занимават с глупости, ще бъдат сити и облечени и ще бъдат част от обществото. Това наричам интеграция.
- За какво ще работите като кмет на Царево?
- Ще работя за честно и открито управление спрямо гражданите.  Не бих допуснал липса на информация за дейността на общината. Ще работя за справяне с корупцията и ще огранича възможността за всякакви корупционни практики. Според мен излишно е да използвам стари клишета, като ще ви асфалтирам улиците, градът ще блести от чистота и ще има осветление навсякъде. Това, според мен, са задължения на всеки кмет, независимо от партията или общината. По-важно е прозрачното управление, защото именно така ще се справим с корупцията. А като се справим с нея, ще си повишим и приходите.  Разбира се, че ще се възползвам и от европейските фондове. Запознат съм отблизо с многообразието на проектите и възможностите, които ни дават. И не на последно място искам да кажа, че всичко хубаво, което е направено до момента, аз не възнамерявам да руша и градя наново, а да го продължа и доразвивам. Не искам да ме запомнят като рушител на старото, а като строител на новото.
- Как виждате бъдещето на община Царево?
 - На всички е ясно, че основният поминък на хората в общината са морето и туризмът. Не мисля, че безкрайното строителство ще ни направи по-конкурентоспособни в тази сфера. Царево и Ахтопол  са градове, а не курортни селища. За да бъдат желани туристически дестинации, те трябва да запазят южния си градски облик, като повишават качеството на услугите, защото така ще постигнем високи цени и ще съхраним атмосферата на нашия край. Всички виждаме какво се случва в Слънчев бряг. Там има толкова много хотели, че е невъзможно да се намерят толкова туристи, които да ги посещават. А това лято,  в борбата  за оцеляване, им се наложи да свалят цените главоломно. Не съм против строителството, а съм  за обмислено и разумно застрояване. Но най-вече съм против обезличаването на района и поевтиняването на услугите. А парк Странджа, на чийто статут категорично държа, ни дава безценната възможност да развиваме селски туризъм. Това е бизнес, който някои частници отдавна започнаха. Аз мисля, че общината трябва да ги подкрепя, мотивира и да им помага. Инвестициите там са предпоставка за развитие на инфраструктурата, ангажираност на населението и запазване на облика на парка. А колкото до границите му, те тепърва трябва да се коригират и уточняват и аз смятам, че отнетите земи на хората там трябва да се върнат.
- Вашето лично послание към избирателите:
- Време е да пуснем Европа и в Царево.



Прочетено: 2224 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Spirit of Burgas pepi Кукерландия 2011, Ямбол pepi Цвят на череша с пчели Черноморец-Поморие Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия старина ХРИСТИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development