Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Стойновски срещу Йоан: рунд първи



Ключови думи:
22 Септември 2007, Събота


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор

Питам го защо отказва диспут, а води предизборна кампания, ще повтарям въпросите си към него през ден с открити писма, заяви кандидатът за кмет от Коалиция "Ваклин Стойновски за Бургас"


Ваклин Стойновски - кандидатът за кмет на Коалиция "Ваклин Стойновски за БУРГАС", ще води листата с общински съветници,  следван от коалиционния си партньор - социалдемократката Дина Димитрова, ексобластния управител Иван Витанов, педагогът Дена Димова, настоящата общинска съветничка Соня Георгиева - ярък, но не и безпринципен противник на настоящия градоначалник, шести е юристът Михаил Хаджиянев.
 "Бизнесът ми е развит много преди Йоан Костадинов да стане кмет. Повечето от заведенията, които имам в града, са на територията на частни обекти, а не на общински. Плажът, който концесионирам и с който съм изключително горд, защото ме показва като управленец и като стил на работа, съм  спечелил с конкурс от МС, без да завися по никакъв начин от община Бургас. В нашата листа са хора, опоненти на досегашния начин на управление и на самия Костадинов", заяви Стойновски пред медиите тази седмица.
 Той покани кмета на публичен диспут и му отправи няколко въпроса.  Предупреди още, че ако Костадинов не излезе на дебат с него, през  ден ще му отправя открито писмо с въпроси и ще настоява за публичен отговор. Също и да не праща свои подчинени  на дебатите, за отговори пред обществеността  да не се явяват служителите му.
Първият ми въпрос към Йоан Костадинов е защо след като отказва диспути под претекст, че не е в предизборна кампания, всеки ден открива градинки, спирки, фонтанчета, паметници - всичките са направени с общински пари - на данъкоплатците. И на всички ни е ясно, че това е предизборна кампания, която се финансира с пари на общината. Прочетох във вестниците как при посещението на обновен пенсионерски клуб с 20 хил.лв. общински пари пенсионерите са заявили, че ще гласуват единодушно за Йоан Костадинов. Но се питам защо другият кандидат за кмет - Димитър Николов от ГЕРБ - не отправя тези въпроси към Йоан Костадинов? Той не е ли гражданин на Бургас? Не вижда ли, че това се случва пред нашите очи? Кандидатът на ГЕРБ участва като общински съветник в настоящия ОбС и за мен е интересно поведението му, защото тези пари са били гласувани от общинския бюджет за пенсионерите, а не за предизборната кампания на Костадинов. Има ли между двамата някаква зависимост, защо кандидадът на ГЕРБ е толкова мек към сегашния градоначалник?
По наши данни Йоан Костадинов може да се откаже от предизборната кампания. Социологическите проучвания показват над 74% неодобрение на работата му.
Казвам всичко това открито, защото досега няма проект в живота ми, който да съм започнал и да не съм извел до успешния му край. Постигам всичко с много решителност и труд, влизам само в области и материя, от които разбирам, за които съм преценил и предварително анализирал, че ще ми донесат успех. Моята кандидатура за кмет не е спонтанна. Виждам настроенията на хората и мисля, че шансът ми е голям.
За Николов многократно съм казвал, че е нерешителен и не смее да се изправи срещу Йоан. Че е човек, който получава нареждания извън нашия град,  бургазлии не обичат да бъдат управлявани от вън.
Градът се нуждае от промяна на статуквото, което доведе до това Сливен да се изравни като големина на общинския бюджет с този на Бургас.
Коалицията ни ще участва в местните избори за кмет на общината, за общински съветници с пълна листа от 51 човека и ще извади кандидат-кметове в 12-те съставни селища на общината.
Няма да водим компроматна война, но не и беззъба кампания. Няма да спестим нищо на  нашите опоненти. Заявявам ясно и категорично, че аз самият  ще направя всичко възможно да не успее досегашният градоначалник да продължи да  управлява Бургас. Той е изчерпан и през последните четири години не е допринесъл с нищо съществено.  Бургас  се развива въпреки сегашното си управление, а не благодарение на  него, затова основен наш  опонент в тази кампания ще бъде досегашният градоначалник. 
За другия свой опонент Димитър Николов  от ГЕРБ повтарям своето становище, че определено не виждаме в негово лице човек, който може да управлява нашия град, не смятаме, че има качества за това, липсва му решителност и воля. Това не са обидни квалификации, а моя преценка за неговото поведение, тя е подкрепена с факти, че през последните четири години съм наблюдавал неговите изяви в Общинския съвет. В никакъв случай не смятам, че този човек е бил опонент на досегашния градоначалник. Мога да приложа примери за сесии, които са били важни  и той или не е присъствал, или е гласувал заедно с управляващото мнозинство.


Прочетено: 2122 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски музей Бургас Александропулис, юни.2007 Бургас, ФЛОРА 2009 Коктейл парапетът до Слънчоглед Графила 2009, Бургас Spirit of Burgas Парк в Бургас, Младежки дом Животът продължава Забранено за нудисти Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development