Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Летящи бомби посрещат туристи край летището



Ключови думи:
01 Септември 2007, Събота


Автор: Женя Атанасова
Източник: вестник Фактор

Клиенти пламнаха в такси заради войната за стоянките

Заплахи със смърт, мръсни номера и побоища  между местните таксиметрови шофьори създава втора седмица паника сред служителите и сред туристите на бургаското летище. Ежедневие станаха нарязани гуми и потрошените фарове, стигна се дотам, че по чудо не трима чужденци не изгоряха като факли заедно с шофьора, след като колата им е била обстрелвана с горящи бутилки по пътя. 
Това не е сценарий за треторазряден екшън, а факт, заснет от свидетели: в понеделник вечерта, докато жълто Пежо 307, собственост на таксиджия от Несебър, нямащ нищо общо с фирмите, които са спечелили конкурса за превоз в летището, е било засечено малко след Сарафово в посока Слънчев бряг. От дясно на платното прелетели две запалителни бутилки. Едната се ударила в предния десен фар на колата,разляла се по платното е предизвикала пожар. Шофьорът на таксито рязко натиснал спирачката и успял да издърпа колта на задна скорост от пламъците. Стърнищата около пътя  пламнали от другата, а ужасените чужди клиенти наскачали навън и почнали да записват  грозната гледка  с камери и телефони. Въпрос на време е, кадрите да се появят в някой чужда телевизия като реклама на туризма в България.
Само седмица по-рано, в натоварените за летището дни - понеделник и вторник, на паркинга пред летищния терминал "Пристигащи",  гумите на 15 таксита бяха нарязани, докато шофьорите им чакали пасажери в сградата на летището. 
Напрежението между таксиджиите е още от юни, когато  таксиметровата компания "Стил" спечели търга на концесионера на летището "Фрапорт" да обслужва туристите на негова територия. Според клаузите в договора, единствено тя има право да паркира колите си на десетте стоянки пред терминала от 26 юни тази година. Това нажежи конкурентната омраза между "Стил такси" и другите таксиметрови коли в района на аеропорта.
Според едноличните частници, мъже с наркомански вид  редовно се представяли за охрана на таксиметровата компания и ги притискали да се махат.
"Имаме право да паркираме на всички обществени места в община Бургас, както е на неохраняемия паркинг на летището. Даже и да подбиваме цените, това не е незаконно, защото работим в пазарна икономика и никой няма право да се саморазправя с нас по такъв начин заради отстъпките, които предлагаме на туристите", коментираха  миналата седмица пренебрегнатите таксисти, които идват предимно от пиацата на бургаската ж.п.гара.
Те са категорични, че човекът,  поръчал серията отмъщения, е шефът на "Стил такси" Стилян Христов.
Друго е мнението обаче на набедения таксиметровия бос.
"Как мога да извърша подобно малоумие на работното си място! Изпратената самозапалима бутилка по таксито в понеделник е сериозно престъпление. Не може в края на сезона аз да извърша всичко това и да съсипя бизнеса си!, коментира пред "Фактор" той и контрира, че срещу него има загово - нямал нищо общо с мъжете, които са се представяли за охрана към "Стил такси". Христов твърди още, че летището и гарата дълги години са били непревземаеми райони, тъй като няколко частници, приемащи себе си за тартори,  обслужвали туристите и не са позволявали никой да се настани там.
Управителят на "Стил такси" ни представи договора с летището, където ясно е написано, че само неговата компания има правото да обслужва пътниците от аеропорта и ще защитава това право. Затова таксиметровата фирма е назначила няколко мениджъри, които посрещат пътниците от терминала и ги насочват към колите. Още в началото нещата не потръгват, както Христов ги е планирал. Таксиджии, които даже нямали лиценз, ежедневно притискали неговите служители. Казвали им, че ще возят и без пари пътниците, само за да сринат работата на фирмата.
"Ето ви жалбите от моите подчинени, които работят на летището и са принудени ежедневно да търпят агресията на други таксиджии, коментира Христов. В тях шофьори и мениджъри подробно са описали напрежението, което се създава ежедневно през последния месеци и че не могат да работят в такава сред, молят Стилян Христов да предприеме съответните мерки.
"Не може да инвестираме толкова пари в договора с летището и да търпим  нелоялна конкуренция. Подобна практика не е нито рентабилна, нито морална", заключи той.
След екшъна в понеделник вече бил уверен, че именно гараджиите инсценират покушения срещу  жълтите коли.


Прочетено: 2555 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Конкурс прическа Бургас 2009 Неизмазана тухлена селска къща късче от Морската градина Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Underground строителство Черноморец-Поморие Рибарското селище привечер  Eroapteka Pepi Змийския остров - Созопол Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development