Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Извикайте полиция, заплашват ме с убийство



25 Август 2007, Събота


Автор: Севдалина Пенева
Източник: вестник Фактор

Софиянец обвинява братя от Поморие, че му искат имота, адвокат твърди, че той не изпълнява договора си

Виковете на 32-годишния Петър от София се чували на улицата, под прозорците на нотариуса на ул. “Гурко"

14 август, вторник, около 15 часа. В кантората на нотариус Цвета Атанасова на ул. „Гурко" 17 в Бургас нахълтва непознат млад мъж. „Извикайте полиция, заплашват ме с убийство, карат ме да им прехвърля имота си насила. Помогнете ми, долу ме чака кола с петима въоръжени". Той говори превъзбудено, гласът му ехти чак на улицата. Атанасова светкавично заключва офиса заедно с клиентите и сътрудниците си вътре и моли всички да запазят спокойствие до пристигането на полицията. Скоро става ясно, че непознатият е от София, на 32 години и се казва Петър. Какъв е имотът, кой иска да му го вземе и какви са хората отвън?

Официалната информация от полицията

Същият ден по обяд Петър пътува до свой имот в несебърското село Кошарица. Той е в компанията на 34-годишния Иван Кюмурджиев от Поморие. Двамата се придвижват с личния "Мерцедес Вито" на Петър, но зад волана е Иван.
Когато пристигат в селото, на място вече ги чакат други четирима души в сив на цвят автомобил. Сред тях потърпевшият разпознава 21-годишния брат на Иван.
Софиянецът твърди, че мъжете го  принудили да влезе обратно в колата си, като двама от тях се качили с него. Останалите ги съпроводили до адвокатска кантора в Бургас, където накарали тъжителя да подпише пълномощно, с което предоставя всички права върху 500 квадратни метра идеални части в местност край Созопол на майката на двамата поморийци. При нотариалната заверка мъжът споделил на нотариуса и неговия секретар, че е бил заплашван и принуждаван да подпише документа. Освен това Петър заявил, че в Кошарица един от нападателите му отнел от чантата 2500 лева и мобилен телефон. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия, в Първо РПУ - Бургас са доведени Иван Кюмурджиев и майка му Красимира, които доброволно предали мобилния телефон.

Човекът трепереше и стискаше в ръцете си документи

Той повтаряше, че го изнудват да си продаде парцела край Созопол, спомня си нотариус Атанасова. Казал, че книжата са подготвени от адвокат Гергана Недина, която има кантора на отсрещната страна на улицата. Тя го била пратила да завери пълномощното си при нотариуса, а останалите от групата го чакали да излезе и да предаде подписаните документи. От обърканите му твърдения станало ясно, че един от похитителите и майка му са клиенти на Недина.
„Не съм му искала лична карта, нито разгледах документите. Той искаше само да извикаме полиция, това и направихме. Не съм в течение на историята, но първият въпрос, който му зададоха униформените, когато влязоха тук, беше имат ли двете страни някакви неуредени сделки или финансови въпроси помежду си", каза още Цвета Атанасова.

Много неприятна история,

няколко часа давах показания в Първо РПУ. Знам за жалбата, но още не съм виждала текста. Дано истината около този случай излезе възможно най-бързо", бе коментарът на набедената от софиянеца адвокат Гергана Недина.
Красимира Кюмурджиева и семейството й са нейни клиенти от доста време. От тях знаела, че има спорни 500 кв.м в местността Буджака край Созопол, които били прехвърлени с договор на подалия жалбата Петър. Сделката била осъществена през 2005 година, като купувачът на земята се задължавал в срок да започне строителство там. Новият собственик на парцела обаче не изпълнил ангажимента си, затова Красимира Кюмурджиева и синът й поискали от него да върне имота. Те пък от своя страна обещали да му възстановят разходите по смяната на статута на бившата селскостопанска земя.
Докато бяха при мен в кантората, всичко беше мирно и кротко, по нищо не личеше, че човекът е подложен на някакъв стрес. Обсъдихме нещата, аз им обясних, че това, което искат от мен, не може да стане, че сделката не може да бъде анулирана толкова лесно. Предложих им да изготвят пълномощно, с което Петър делегира всички права на Красимира върху терена и да го заверят при нотарус, разказва Гергана Недина. После всички излезли от кантората й. За развоя на случката тя научила от полицаите, които я потърсили за разпит. От тях разбрала и за обвиненията от страна на Петър.



Прочетено: 3936 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Конкурс прическа Бургас 2009 Алёша. 9 мая 2015 года Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Приятели Залез “Бакти+“ Препарат за септични ями братска дялба Над Община Бургас бункер красиви по всяко време
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development