Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Как СКАТ сложи феса на владиката



Ключови думи:
11 Август 2007, Събота


Автор: Фактор
Източник: вестник Фактор

Издебнат в разкошните му покои и отдаден на сладка "калугерска дрямка" митрополит Николай получи плесница затова, че забрани на отец Саръев да се бори за кмет на Кърджали


На кадъра ясно се вижда, че дядо Николай поема феса, в следващия миг обаче го бута обратно, хваща го за пискюла и хуква да гони репортера по стълбите


Пловдивският митрополит Николай  беше показан с нахлупен мюсюлмански фес в извънредно предаване на "Паралакс" в сряда вечерта. Оказа се, че Негово Високо преосвещенство, е бил издебнат от репортерския екип, докато спи във владишката резиденция в Стария Пловдив. Вчера се разбра, че всъщност авторът на предаването Валентин Касабов отишъл в понеделник следобед при духовния водач не да го злепоставя, а с добри намерения - да се опита като журналист да изясни с интервю кои са истинските подбуди за решението му от предния ден да забрани на кърджалийския свещеник Боян Саръев да се кандидатира за кмет.
Опитите да уреди по каналния ред официална среща обаче ударили на камък. Той напразно настоявал докъм 17 часа да го види, но от антуража твърдяли, че отецът го няма.
Тогава Касабов решил да действа с познатия за него разследващ нюх.  Огледал през високите огради многобройните постройки на резиденцията и преценил, че най-красивата от тях би трябвало да е обитавана от владиката. Промъкнал се през заден вход и започнал да чука по вратите, минал по коридорите на първия етаж, после на втория и така докато стигне до главния апартамент.
"Почуках на вратата и изчаках, смятах че калугерската му дрямка, както се казва задължителният следобеден сън, вече е приключила, но съм се лъгал, владиката   попита отвътре с възмутен, но не и сънен глас, кой е дръзнал да хлопа на вратата му, показа се след 10-тина минути. Всъщност аз и операторът Пламен Паскалев се намирахме в разкошна обстановка на нещо между огромен хол, всекидневна и работен кабинет, в който имаше още няколко врати към други помещения", каза Касабов. Той не бил влизал в спалнята. Още преди да бъде излъчено предаването, обаче СКАТ беше обвинена, че е пратила репортер, който "нахлул в спалнята на духовния водач, а той изпаднал в ужас".
От кадрите ясно се вижда, че владиката действително е вбесен и произнася думите: "защо ме безпокоите в килията ми?", на които водещият контрира с пожелание към целия български народ "Дай боже всекиму такава килия!"
Митрополитът в крайна сметка не каза дали е имал натиск да отреже родопският  апостол Саръев от кметската надпревара, но за сметка на това цяла България видя в каква лимузина се вози "светият отец" - чисто ново беемве седмица за 140 хил.евро.
На финала Касабов връчва дар на владиката - фес, затова че е предал Кърджали на ДПС. Сащисан, в първия момент се вижда, че дядо Николай поема подаръка за пискюла, но в следващия миг хуква да гони журналиста, за да му го върне.
Вместо смях,шоуто предизвика всеобщия гняв на България и пълния потрес на    Патриаршията. Заради огромния интерес удължихме времето  на предаването,но явно не е било достатъчно, обажданията на зрителите продължиха поне още час  след края, казаха от СКАТ.


Прочетено: 2194 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ll Рибарското селище край Бургас ГРАФИЛА 2009, Бургас Първа копка старина Международен Семинар на фризьорите София аз Флора Бургас 2009 Списание Влъхвите Созопол Полет Бургаският кей
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development