Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Свалиха къщата на Хатев от Интернет



Ключови думи:
07 Август 2007, Вторник


Автор: Катя Касабова
Източник: вестник Фактор



Къщата на покойния Милко Хатев,  спасихме я, поне засега. Брокерската агенция, която я продаваше се уплаши, че е сгазила закона, няма никакви испанци купувачи 

След нашата публикация в миналия брой, че спорният  имот на починалия през януари т.г. Милко Хатев, е пуснат за продажба в интернет за 1,3 млн.евро и че вече има купувач испано-българска фирма, се оказа, че сме успели да предотвратим сделката. В електронно писмо до "Фактор", адвокат Васил Пенчев от Великотърновската адвокатска  колегия ни написа следното:
  "Благодаря ви от името на  покойния Милко Хатев - инвалидът, когото представлявах пред съдебнвата власт, докато беше жив, а и сега не съм се отказал от битката да възстановя справедливостта.  
 Близки на покойника ме информираха, че се е появила статията ви за пуснатата обява в интернет, подадена от брокерската агенция  “Happy     Homes” чийто офис се намира във Варна.
В продължение на три дни  - от понеделник до сряда, напразно се опитвах да открия офертата в интернет,  за да се уверя с очите си  за извършеното безобразие,  не исках да повярвам в подобна наглост.    Стъпка по стъпка в сайта   http://www.imoti.bg/, чрез раздел “Нови сгради", както вие бяхте дали напътствие в публикацията, опитвах да я открия, но се оказа невъзможно. Смятах, че има някакво недоразумение, че сте допуснали някаква грешка. Затова реших да стигна до самата брокерка, търсих я на обявените телефони и едва днес преди обед /сряда - б.р./  успях  да стигна до г-жа Венера Петрова, която действително е продавала къщата на ул."Цар Симеон" 62  за 1,3 млн.евро. Тя беше много притеснена от обаждането ми, разбрах, че са свалили обявата, след като вие сте алармирали обществеността от страниците на вестник “Фактор".   Каза, че няма да си позволи повече да провежда  подобни сделки, звучеше смутена, говореше доста време и се извиняваше. 
Но по отношение на съдебното дело - то е върнато в следствието и аз поисках да се възложи възбрана върху имота. Това стана днес/сряда-б.р./ със съдействието на колежката от Бургас Калина Тодорова. Тя оказа помощ и за повдигане отново на обвинение срещу Здравко Донев-Капона и Красимир Момчев - по чл. 211 от НК за измама / това са хората, които убедиха бургаския съд, че са придобили съвсем законно красивата къща - архитектурен паметник от нейния собственик Милко Хатев/. Веднъж делото вече беше върнато от съда за доразследване и по него ние също сме искали възбрана. При това не от сега. Тя е вписана в Бургаската служба по вписванията. И аз не можах да разбера, въпреки многобройните въпроси, които зададох на брокерката Петрова, кой е клиентът й, кой е подал имота за продажбата. Тя твърдеше, че това е конфиденциално. Питам се как си е позволила да продава недвижим имот, който има съответните тежести.  
Другото, което призна  брокерката, е че  никакви испанци не са идвали да оглеждат къщата, нито са се интересували, както се опитала да  ви заблуди при вашето разследване, смятайки че вие сте нейни потенциални  клиенти.
Смятам, че борбата на Комитета на измамените от жилищната мафия в Бургас  трябва да продължи. Чрез моето писмо бих искал да им дам кураж. “
Припомняме, че бившият театрал, наследник на една от най-авторитетните и заможни фамилии в града, се превърна в емблематична жертва на жилищната мафия   и си отиде от този свят омерзен.



Прочетено: 2737 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 hannah montana културен център бункер Тройно дестилирана украинска водка Париж - моста на Александър 3-ти Тройна дъга над Бургас Бургас., ФЛОРА 2008 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Селка къща Мото клуб флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development