Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕРБ готви есенен брак по сметка



Ключови думи:
05 Юли 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Бойко Борисов готви „брак по сметка" за ГЕРБ с всички, които го пожелаят                                      

Снимка: БГНЕС




От Евгени Горанов

Ще се коалираме с когото преценим по места. Всичко зависи от това доколко печеливша ще е кандидатурата на партньорите ни. Това заявиха от партията на Бойко Борисов през седмицата. Казаното влиза в пълно противоречие с вече направеното изявление, че за всички големи градове ГЕРБ ще издигне собствени кандидатури. Най-впечатляващ обаче е фактът, че самият Борисов все още не е потвърдил категорично възможноста да се кандидатира наесен отново за столичен кмет. Решението ми ще зависи от това какви са конкурентите - ако другите партии издигнат силни кандидати, ще участвам в надпреварата, ако не - може и да се откажа. Така Борисов обобщи намеренията си и подчерта, че те са валидни само към сегашния момент.

Както е известно, развитието на всяка партия, а още повече на такава като ГЕРБ, зависи от личния успех или провал на нейния лидер. Съдейки по знаците, които дава неформалният водач на ГЕРБ, партията ще изчака до последно, за да види какви конкуренти ще се впуснат в кметската надпревара. Политическата сила веднъж вече спечели вот - за евродепутати, без прякото участие на Борисов. На избирателите им е достатъчно само това, че „той командва парада".

Истината е, че повечето от така наречените успешни кметове сами се натискат да бъдат подкрепени от партията на столичния градоначалник. Някои от тях са бивши червени, други - бивши сини, впоследствие явили се като независими.

Варненският кмет Кирил Йорданов например не отхвърля възможността да приеме подкрепа както от ГЕРБ, така и от други политически сили. Преди доста години той беше депутат от БСП, а в момента управлява Варна като независим. Шуменският кмет Веселин Златев пък е известен като син, но също е "готов да приеме" подкрепа от Борисов.

Модата на пребоядисването с цел оставане в политиката изобщо не е отминала. Наесен тя ще блесне с нова сила. В този смисъл партия ГЕРБ я очакват бракове по сметка на всички места, в които ще се бори за кметско място. Успехът на кандидатите й е почти сигурен, съдейки по резултатите от евровота. А в понеделник MBMD обяви, че ГЕРБ вече е първа по влияние политическа сила. При тези обстоятелства изобщо не е чудно, че всички искат да се подредят, ако не точно до Бойко Борисов, поне някъде в периферията на растящото му влияние.


Прочетено: 1718 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи грее грее На лодката Цвят на череша с пчели Созопол Дива свиня зад решека бургаска среща Черноморец-Поморие Кукерландия 2011, Ямбол моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development