Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приеха оставката на шефа на следствието, става редови



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Подалият преди няколко дни оставка шеф на Националната следствена служба Ангел Александров бе освободен от Висшия съдебен съвет. Това стана пред очите на журналистите, дошли да отразят събитието. По молба на самия Александров той бе оставен на работа в системата, която до сряда ръководеше. Пред колегите си той заяви, че настоява за това, тъй като цял живот е бил следовател и не може да си представи да работи друго. Вече бившият шеф сподели, че му липсвала живата работа на следователя, към която се връща. „Следствието в България е „шоковата зала" и все още не е решен неговият статут", каза още Александров. На него не му било безразлично кой ще го наследи на поста като директор на националното следствие, но ще изчака решението за това.

До оставката на шефа на следствието се стигна след скандала му с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Той избухна след ареста на директора на „Топлофикация"-София Валентин Димитров и изтичането на информация за близките отношения между министъра и собственика на фирма „Фронтиер"- Красимир Георгиев. Александров се оплака, че Овчаров го заплашва, а енергийният министър - че шефа на следствието натиска него и заместниците му за сделки с държавния резерв и за назначение в „Булгартабак холдинг". Точно директорът на холдинга обвини Александров, че му искал пари.

Няма да съдя директора на "Булгартабак" Христо Лачев, държавата ще си го съди, каза Александров. Той изрази изненадата си, че след 25 април т.г. много от фактите, които той е представил, са се загубили в пространството и е станало така, че хората, срещу които той е внесъл предложение за дисциплинарно производство, са станали причина за производство срещу него. Това е една много зле режисирана кампания, каза Ангел Александров. "Оказа се, че в България много мъже има, но само са мъже, доколкото носят панталони", коментира той. Ангел Александров посочи, че в папката, която е предал на Румен Овчаров и която съдържа рекламни договори на "Булгартабак", има достатъчно данни за престъпления.


Прочетено: 1636 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Флора Бургас 2009 ПОЛКОВНИКА Семейство на плажа Републиканска след ремонта Ето го Немо Конкур глазами зрителя Йордановден 2011, Бургас - от Тина Извор на Марина река Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development