Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изборът на шеф на БНТ е предизвестен



Ключови думи:
20 Юни 2007, Сряда


Източник: вестник Фактор



Любимата на президента Георги Първанов телевизионерка Уляна Пръмова (вдясно)     най-вероятно ще е новият стар шеф на Канал 1



От Ани Борисова

Името на новия шеф на БНТ трябва да стане публично достояние на 26 юни. Дотогава членовете на Съвета за електронни медии ще си блъскат главите в болезнено „чудене" кой от тримата кандидати да предпочетат. Всъщност за никого не е тайна, че избор няма да има, а победителят отдавна е известен - настоящата тв-началничка Уляна Пръмова. Липсата на конкуренция ще я изправи принудително лице в лице с останалите двама кандидати - инж. Радостлав Главчев и Николай Йотов, някогашен оператор на „Сан Стефано" 29. За ветерана в конкурсите за тв-шефове - Главчев, това състезание е седмо поред. Миналия път той дори искаше да изложи концепцията пред надзорниците на латински език, но бе отстранен заради неизрядни документи.

Главчев се прочу с, меко казано, революционните си виждания за бъдещето на БНТ. Едно от тях предвиждаше да засади здравец в началническия кабинет на 10-ия етаж, за да бъдат подчинените му здрави. Друго пък - да пусне повече ръченица по Канал 1, с което да увеличи прираста на населението, тъй като „ръченицата е танц между младеж и девойка". Успоредно с това в плановете му влизаше да пусне и предаване за свекървите, за да ги приобщава. Преди четири години Главчев предвиждаше да преименува Канал 1 и Сателитния канал „Тв България" на Земя 1 и Земя 2, като второто е цифровият вариант на БНТ. Сред нетрадиционните му планове бе и обединяването на трите държавни медии - БНТ, БТА и БНР в „Кръст на 7-и километър".

За оператора Николай Йотов пък информацията в публичното пространство е оскъдна. Първоначално дори някои медии оповестиха, че това е бившият спортен коментатор в БНТ Никола Йотов, но той категорично отрече да се е кандидатирал за поста. За оригиналния трети претендент пък се разбра, че преди две години е бил уволнен от „ТВ Травъл". Кандидатът не отрече информацията, нито пък да презентира предварително плановете си за визията на БНТ за следващите няколко години. Както и останалите двама, де.

На фона на „безмилостна" конкуренция шансовете на Уляна Пръмова да спечели още един мандат са повече от безспорни. Едва ли надзорниците ще си позволят лукса да предпочетат някой друг пред любимия претендент на президента Първанов. Медийните гурута ще си затворят очите, че по времето на Пръмова БНТ завинаги загуби битката с двата си конкурента - БТВ и Нова телевизия. Ясно е, че СЕМ-аджиите ще заложат на познатото и изпитаното, най-малкото да няма сътресения на „Сан Стефано"29. Един от безспорните „плюсове" на настоящата началничка е, че не превърна медията в изключително послушно политическо животно.

Ако мандатите на предходните шефове на „Сан Стефано" 29 бяха жертвани (Лили Попова бе уволнена малко преди да й изтече мандатът, а Кирил Гоцев - формално за нарушения, докато е бил и.д., въпреки че и двамата осъдиха СЕМ за отстраняването си), управляващите няма да жертват Пръмова. Не случайно от битката за шефското кресло се отказаха професионалисти като Вяра Анкова, Валя Ахчиева и Иван Гарелов, които са усетили, че каузата е пердута. Интересът към състезанието преди години беше голям, привличаше амбициозни, интелигентни хора с тв-опит, а сега качеството на конкурса е право пропорционално на рейтинга на медията. Затова на обявата за вакантното място са откликнали кандидати (без Пръмова), които играят на олимпийския принцип.

Малцина може би си спомнят, че докато се кандидатираше за първия си мандат, Пръмова предупреди, че концепцията й не е за четири, а за осем години. Може би е чисто съвпадение...


Прочетено: 2109 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Семейство на плажа хотел приморец докато ние спи, те творят Йордановден 2011, Бургас - от Тина Странджа Гората ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Созопол - пристан Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Мишка Подводен свят Spirit of Burgas димитров ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development