Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изгоря “Казабланка”



Ключови думи:
21 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Концесионерът Ваклин Стойновски подозира опит за застрахователна измама

Собственикът на изгорялата дискотека Димо Стойков предлагал конструкцията като дървен материал за 4000 лв



Oт Севдалина Пенева

Две заведения на бургаския плаж се превърнаха в пепел за няколко часа в нощта срещу 21 юни. Пожарът е пламнал в дискотека “Казабланка”, която от месец е подготвена за демонтиране. За кратко време пламъците са обхванали и съседния бар-грил “Челюсти - 2”, който също е изгорял напълно.

Сигналът е подаден в Пето РПУ около 2,10 часа след полунощ вчера, на място са пристигнали два противопожарни автомобила, съобщиха от полицията. Все още няма официална информация за причините, довели да инцидента. Една от версиите обаче е умишлен палеж. В дискотеката на пясъка, изградена от дървен материал, нямало никакви ел.уреди, които биха могли да предизвикат късо съединение.

Зради съмнителните обстоятелства около пожара, концесионерът на Северния плаж Ваклин Стойновски е поискал среща с началника на полицейското управление Андон Андонов, която се провела след повторния оглед на мястото на инцидента.

Опожареният бар "Казабланка" е с изтекъл договор, като контрактът     не е бил подновен. Стойновски няколко пъти призовал наемателя да демонтира заведението си от пясъчната ивица. От свои източници концесионерът на плажа научил, че стопанинът на търговския обект     е имал намерение да продаде     конструкцията     на "Казабланка" като дървен материал за 4 000 лв.

Ако се окаже, че след пожара наемателят има претенции към застрахователите за повече от 4 000 лв, няма да изключа версията за застрахователна измама, смята Ваклин Стойновски.

В уведомлението си     до полицията той припомня, че това е четвърти     съмнителен случай с пожар на търговски обекти по плажната ивица за последните две години.

"Казабланка" е експлоатирана от Димо Стойков, собственик и на механа "Чорбаджи Димо" в Бургас. До редакционното приключване на броя той не бе открит за коментар.

Стойков не бе забелязан и край изгорялата дискотека през целия ден вчера. Вместо него, цялостното почистване на района бе поето от екипите на Стойновски. "Ще освободя плажа от грозната гледка възможно най-бързо, правя го на добра воля заради бургазлии и гостите на града, които прекарват свободното си време в Морската градина и на крайбрежната пясъчна ивица", каза за "Фактор" концесионерът.


Прочетено: 2389 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залив край Созопол Бургас, ФЛОРА 2009 Китен нощувки и квартири на ниски цени Пречиствател на въздух за стая с термометър Казан за топло Флора Бургас 2009 Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Пластири за отслабване Hoodia (Худия) Черноморец Бургас Родното небе Змийския остров - Созопол майк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development