Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Костов пак млъкна



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Атанас Атанасов: Опозицията не може да се лиши от политик като Костов



От Здравко Николов

По време на национално съвещание на партията в събота, в което участваха председателите на всички общински организации на формацията от страната, изказващите се са поискали Командира отново да се кандидатира за лидер и да бъде преизбран. Накратко, в ДСБ не могат да си представят бъдещето си без своя лидер Иван Костов. В момента националното ръководство на ДСБ, воглаве с Костов, са в оставка заради тоталната изборна загуба на вота за Европарламент на 20 май.

„Недопустимо е реалната българска опозиция да се лиши от такъв генератор на политика, какъвто е Костов", мотивира решението на тъмносините шефът на ДСБ - София, Атанас Атанасов.

Обявявайки провала си преди три седмици, Костов каза, че ще се търси обединение със СДС. Оказва се обаче, че хората му не са възприели и тази негова идея. Накрая е взето решение за съвместни действия със сините за местния вот и в парламента. От ДСБ са категорични, че няма да подкрепят ГЕРБ на предстоящия местен вот наесен, но след изборите ще да решават допълнително.

Друго решение, което взеха ДСБ, е да проведат отчетно-изборната си конференция по-рано, както е по устав, а не на 15 септември, както беше огласено предварително. Стратегически тъмносините насрочиха своя форум за 21 юли, седмица след тази на СДС.

По време на срещата с шефовете на ДСБ в страната Командира останал безмълвен. Той изслушал всички мнения, накрая не се яви и на пресконференцията за медиите. Загадъчното му мълчание напомня за това отпреди години, когато въпреки успешния си мандат, СДС загуби парламентарните избори през 2001 г. и правителство направиха НДСВ и ДПС.

По принцип Иван Костов е известен с това, че добре обмисля ходовете си, преди да каже какво ще прави. Но тема за размисъл му дава и това, че, очевидно Петър Стоянов само формално се кани да се оттегли. Ако Командира изпълни ангажимента си да се сдаде лидерският пост, а след това СДС и ДСБ се обединят, не е изключено партията му да бъде претопена и превзета от неговия опонент. Съмнения, че подобни планове се кроят не само по отношение на ДСБ, но и на останалите десни формации принудиха и Евгени Бакърджиев да потърси свой път за обединение на отлюспените по различно време бивши членове на СДС и други присъдружни формации.


Прочетено: 1553 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Wall! грее грее Поглед от дрон Пристанище Приморско pepi деца Детски къщи Teddys house pepi Пролет, кокичета Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development