Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Царево и немската Барлебен с общи проекти в туризма



Ключови думи:
14 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



От Румяна Емануилиду

Българската община Царево и германската Барлебен се договориха да реализират съвместни проекти в областта на туризма, спорта и икономическото развитие. На работна среща в сряда са били обсъдени     възможностите за кандидатстване с общи проекти за средства от фондовете на Европейския съюз в областта на опазването на околната среда и развитието на туризма, съобщи кметът на Царево Петко Арнаудов.

За целта на посещение в общината са били кметът на Барлебен Франц-Улрих Кайндорф, Ралф Хесе - почетен консул на     Р България в Германия, председателят на "IDOL" E.V Хенри Хас и Дитер Монтаг - председател на спортно дружество "Motor Barleben" E.V. Посредник за срещата е посланикът ни в Германия Меглена Плугчиева.

Проектът за сътрудничество предвижда на първо време двустранен обмен на учащи се и млади хора, партньорство между училищата, двустранно осъществяване на престой с практическа цел по обмен в училищната област и квалифицирането, културен обмен.

Двете страни обмислят възможности за взаимно насърчаване на съществуващите предприятия и обмяна в общинската политика за изграждане на инфраструктурата като фактор за създаване на нови предприятия.

Община Барлебен наброява 10 000 души и се намира в Източна Германия, близо до Магдебург. Всяка година тя е домакин на работни международни младежки срещи, които насърчават международния начин на мислене и взаимното разбирателство между народите, обясни Франц-Улрих Кайндорф.

Ръководствата на двете общини са убедени, че партньорствотото ще насърчи контактите за сдружаване и в други сфери и ще помогне за изграждане на международното сътрудничество на общинско ниво.

Немската делегация посети кметствата в черноморските селища в община Царево и разгледа плажните ивици от Лозенец до Резово.


Прочетено: 1922 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите горноезеровски циганин газ 2 Pepi университет pepi pepi хотел приморец Wall! hannah montana
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development