Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕРБ: 46 000 евро са много за офис в Брюксел



Ключови думи:
07 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Партията открива приемна на евродепутата Румяна Желева в Бургас, излизало по-евтино за народа

От Боряна Тeнчева

Годишната издръжка от 46 410 евро, която ще плаща община Бургас за луксозен и голям офис в Брюксел, е твърде голяма, а в сумата не са включени и допълнителните разходи за работни заплати, охрана, консумативи, заявиха от ГЕРБ. Според тях Пловдив и Варна са с няколко пъти по-малки и по-евтини офиси в белгийската столица.

Хората на Бойко Борисов тук ще открият приемна на своя евродепутат Румяна Желева. Така европейските институции в Брюксел ще станат по-достъпни за бургазлии, смятат те.

“Наясно сме, че много хора няма как да стигнат до Брюксел, за да се срещат с бургаските евродепутати. Вместо да се харчат пари за скъпи офиси там, преценихме, че е по-полезно за хората да открием тук тази приемна", заяви лидерът на ГЕРБ в града Димитър Николов.

Информационният офис ще бъде открит до края на месеца. Разходите по него ще бъдат изцяло за сметка на Европейския парламент. В приемната бургазлии ще могат да поставят всякакви въпроси, свързани с работата на Европейския парламент, и конкретно на депутатите на ГЕРБ. Офисът ще играе ролята и на консултантски център, а специалисти ще разясняват как всеки човек може да разработи проекти и усвои европейски средства по тях.



Димитър Николов - регионален координатор на ГЕРБ:Бургазлии ще имат достъп до парите от Европа

- Г-н Николов, какво ще спечелят бургазлии с откриването на вашия евроофис в града?

- Това, че с пари от Европейския парламент ще бъде създаден офис, където гражданите, които искат да ползват информационното обслужване за европейските проекти и програми, ще могат да намерят нужните данни. На хората ще им бъде най-удобно така - с преведени на български материали, тук. Приемната ще бъде напълно достъпна, в нея ще работят любезни сътрудници.

- Реална ли ще е ползата от една такава приемна или тя по-скоро ще има представителни, а донякъде и предизборни функции?

- Напротив, тя ще бъде в реална полза на хората от Бургаския регион. Това ще бъде информационен офис, в който всеки, който се интересува, ще може да намери пълната и точна информация за различни проекти, програми и т.н., с които се работи в Европейския парламент, донорските програми, присъединителните фондове - всичко това ще бъде преведено на български език и всеки ще има достъп до него, особено когато става дума за регионални инфраструктурни проекти.

- Къде ще се намира приемната?

- В момента търсим помещение.

- Всички евродепутати от ГЕРБ ли ще имат приемни в съответните региони, които представляват?

- Не, не всички. Ние държахме Румяна Желева да има офис в Бургас. Това е инициатива на местната структура на ГЕРБ, която бе подкрепена от националното ръководство. Аз се радвам, че националното ръководство гледа в една посока с желанието на структурите ни в Бургаски регион.


Прочетено: 2076 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Черноморец-Поморие Парк в Бургас, Младежки дом Разоран двор, угар БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Театър за драма. опера и балет, Бургас. камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Конкурс прическа Бургас 2009 Конникът в парк Зима в Странджа аз Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development